Δηλώσεις για την παρουσία του στο Μεσογειακό Κύπελλο της Μάλτας έκανε το… αστέρι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Απόστολος Παπαστάμος.

Ο 15χρονος κολυμβητής μίλησε για τη συμμετοχή του στο Μεσογειακό Κύπελλο για τη σπουδαία επιτυχία του με την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ παίδων, που “κρατούσε” 31 χρόνια.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Σε διαδικασία τελικής προετοιμασίας εν όψει της επερχόμενης συμμετοχής του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει στην Ουγγαρία μεταξύ 6-10 Ιουλίου βρίσκεται ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο Χανιώτης κολυμβητής όπως απέδειξε με την παρουσία του στο Μεσογειακό Κύπελλο που διεξήχθη στη Μάλτα κερδίζοντας δύο ασημένια μετάλλια στα 200 και τα 400 μέτρα μικτή ατομική και όπου σφράγισε ακόμα την κατάρριψη ενός πανελλήνιου ρεκόρ το οποίο «κράταγε» 31 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και προπαντός δείχνει έτοιμος για το καλύτερο.

«Η συμμετοχή μου στην Μάλτα εξελίχθηκε, σε αγωνιστικά πλαίσια, πολύ καλύτερη από αυτή στην Κύπρο. Ένιωθα πιο έτοιμος και σίγουρος γι’ αυτούς τους αγώνες γιατί είχα ήδη μία εμπειρία από τους διεθνείς αγώνες στην Κύπρο. Θεωρώ ότι βγήκαν οι κούρσες που είχαμε στοχεύσει και πήγαν όλα καλά», τονίζει χαρακτηριστικά ο Παπαστάμος, που σχολιάζοντας το ρεκόρ που κατέρριψε, λέει τα εξής: «Πράγματι το προηγούμενο ήταν ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς ο Παπανικολάου ήταν ένας τεράστιος αθλητής. Σίγουρα, τα ρεκόρ είναι μία ανταμοιβή για όλη αυτή τη δουλειά που καταβάλλουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Ήταν ένας στόχος που τον ήθελα. Τώρα, έχουμε μπροστά μας το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου θα είναι σίγουρα μια τεράστια εμπειρία. Ηταν κάτι όπου στην αρχή αυτής της χρονιάς μου φαινόταν απίθανο να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Με τα καινούργια δεδομένα, με το ατομικό ρεκόρ που κάναμε, αυτό που σίγουρα θα επιδιώξω είναι ένα καινούργιο ει δυνατόν ατομικό ρεκόρ και από ‘κει και πέρα ό,τι άλλο έρθει».

Κοντά στον Παπαστάμο, ο προπονητής του στον Ναυτικό Ομιλο, Κώστας Τζιλιβάκης, που αναμενόμενα δηλώνει χαρούμενος για την επιτυχία του αθλητή του, όπως εξάλλου και συνολικά για την αγωνιστική ομάδα του Τμήματος.

«Το καλό είναι να μην επικεντρωνόμαστε μονάχα σε μια επιτυχία. Πάντοτε έχουμε καλούς κολυμβητές οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, έχουν βρεθεί σε 8άδα πανευρωπαϊκών αγώνων και έχουμε την τύχη να είναι αρκετοί αυτοί οι κολυμβητές», τονίζει ο κύριος Τζιλιβάκης, για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής: «Ο Παπαστάμος συνεχίζει αυτή την φουρνιά των καλών κολυμβητών και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά, τα οποία έχουν ταλέντο ώστε να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Το πού μπορεί να φτάσει ο Απόστολος δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή κανείς. Αυτό που σίγουρα θέλουμε φέτος είναι να κολυμπήσει σε αυτούς τους χρόνους χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στους πανευρωπαϊκούς των εφήβων, που ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει αυτή τη χρονιά αλλά δεν ήταν αυτοσκοπός».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να καταφέρει ο Παπαστάμος στην Ουγγαρία, ο προπονητής του τονίζει: «Ο Απόστολος θα κολυμπήσει τρεις κούρσες πολύ υψηλού επιπέδου στα 400μ. μικτή μέσα σε τρεις εβδομάδες και αυτό δεν εύκολο… Στο Μεσογειακό Κύπελλο ήταν ο μικρότερος κολυμβητής που έλαβε μέρος και αυτό μας χαροποιεί σίγουρα, όπως επίσης στους αγώνες που θα πάει τώρα είναι ο μικρότερος της αποστολής της Εθνικής μας ομάδας. Θα δούμε πώς θα τα πάει και τι χρόνους θα κολυμπήσει, όπως επίσης και το πώς θα νιώσει ο ίδιος. Πάντως οι εμπειρίες τις οποίες θα αποκομίσει πιστεύω ότι θα τον στηρίξουν για τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο κ. Τζιλιβάκης τονίζει ένα από τα «μυστικά» της ομάδας του είναι η συνεργασία, ο υγιής συναγωνισμός μεταξύ των παιδιών.

«Ο Απόστολος όσο και τα υπόλοιπα παιδιά επωφελούνται το ένα από το άλλο. Εάν αυτή τη στιγμή δηλαδή, θα το πω καθαρά αγωνιστικά, έλειπε από τον Παπαστάμο ο Μανώλης Χαλκιαδάκης ίσως να μην έφτανε σε αυτά τα επίπεδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Στο Τμήμα μας υπάρχει ένας υγιής συναγωνισμός μεταξύ των παιδιών που ξεκινά από την πεταλούδα μέχρι τα άλλα στιλ, με συνέπεια μερικά από αυτά τα παιδιά να τα «σπρώχνει»», καταλήγει ο Κ. Τζιλιβάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook