Επεκτείνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Προγράμματος “Στέγαση & Επανένταξη”, που υλοποιούνται από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων & τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση για όλους τους ωφελούμενους έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, καθώς οι εν λόγω φορείς ολοκλήρωσαν, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.26687/2110 Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιτυχώς το 12μηνο πρόγραμμα (στέγαση και εργασιακή  επανένταξη των ωφελουμένων).

Στην παραπάνω γνωστοποίηση προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 29/6/2016, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. Η κα. Αλιφιεράκη τόνισε ότι ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και η Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη  και την Απασχόληση αποτελούν τις λιγοστές εξαιρέσεις στην επικράτεια, που ολοκλήρωσαν το Σχέδιο των 12 μηνών και ως εκ τούτου προχωρούν στην προβλεπόμενη επέκταση.  

“Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού έχει ως κύριο στόχο την πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό ανθρώπων, που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης. Κύριο στόχο του προγράμματος αποτελεί η μετάβαση των ωφελούμενων σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις”, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., γνωστοποιώντας ότι  ο αριθμός των ωφελουμένων του προγράμματος ανέρχεται σε 18 εκ των οποίων οι 12 είναι ενήλικες και τα 6 παιδιά. Σε όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος προσφέρθηκε στέγη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2015. Τη συγκεκριμένη περίοδο εντάχθηκαν 9 από τα 12 άτομα στην αγορά εργασίας, 6 άντρες και 3 γυναίκες με μερική ή και πλήρη απασχόληση. 

“Η συνεργασία, που προέκυψε ανάμεσα στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων, είναι πολύ σημαντική, καθώς δύο διαφορετικοί Φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και ο καθένας με την εμπειρία του συνετέλεσε στην ομαλή πορεία του έργου”, κατέληξε στην τοποθέτηση της η κα. Αλιφιεράκη. 

Την ικανοποίηση του για την επέκταση του προγράμματος εξέφρασε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων, Γιάννης Παυλάκης, κάνοντας λόγο για ηθική ανταμοιβή της κοινής προσπάθειας, που καταβλήθηκε, και απόδοση στην κοινωνία ενός σημαντικού έργου. Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαστή συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., η οποία και θα συνεχιστεί, όπως παρατήρησε. 

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 129.300 €, με τις δύο πρώτες  δόσεις  του προγράμματος να έχουν ήδη καταβληθεί στον Φορέα διαχείρισης.

 Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: 

•    Οικογένειες και άτομα, που φιλοξενούνται  ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ως άστεγοι και δύνανται άμεσα να επανενταχθούν.
•    Γυναίκες, που φιλοξενούνται σε Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας.
•    Άτομα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, εφόσον στερούνται τη δυνατότητα ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook