Το παρακάτω συλληπητήριο μήνυμα απέστειλε η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χανίων μετά το θάνατο του άτυχου οικοδόμου σε εργατικό δυστύχημα στο Κουμ Καπί:

"Εκ μέρους των συναδέλφων μας, το Δ.Σ. της ένωσής μας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. 

Χθες γίναμε λιγότεροι. Ο χαμός του συναδέλφου μας που δυστυχώς κατέληξε στην πάλη για το μεροκάματο μας γεμίζει θλίψη και οργή.

Οι οικοδόμοι παίζουμε την ζωή μας κορόνα γράμματα καθημερινά με μηδαμινά μέτρα ασφαλείας, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο. Οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θεωρούνται "κόστος" για την εργοδοσία. 

Είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων η καθιέρωση αυτών των εργασιακών σχέσεων γαλέρας. Χρόνια τώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (επιθεώρηση εργασίας) είναι υποστελεχωμένοι σε σημείο να μπορούν να παρέμβουν μόνο μετά το "ατύχημα".  

Συνάδελφοι, ατομικά δε μπορούμε να ανατρέψουμε ένα συλλογικό πρόβλημα. Είναι υπόθεση όλων μας, όλου του εργατικού κινήματος να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας την καθιέρωση μέτρων προστασίας, να επιβάλλουμε αξιοπρεπή μεροκάματα και συνθήκες εργασίας. 

Συνάδελφοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμυνας και αντεπίθεσης από την ισχυροποίηση του σωματείου μας! Η συλλογικότητα και η ταξική αλληλεγγύη είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook