Νέο ωράριο λειτουργίας

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης επεκτείνει το ωράριο του και θα είναι ανοικτό για τους φίλους κι επισκέπτες του κάθε Τετάρτη βράδυ από τις 20.00΄ ως τις 23.00΄. 

Άμα βραδιάσει
Το νέο ωράριο λειτουργίας θα συνοδεύεται από έναν κύκλο εκδηλώσεων λόγου και μουσικής με την εμφάνιση τραγουδοποιών και μουσικών σχημάτων από την εγχώρια αθηναϊκή και τοπική μουσική σκηνή, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων από την jazz, τα ’60s, την πειραματική pop, το indie rock, την έθνικ και την παραδοσιακή μουσική.

Μια σύγχρονη τέχνη
Σ’ ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που θα δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσον τη ψηφιακή τεχνολογία, το Ιστορικό Μουσείο ανοίγει το αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη ως ένα ιδιαίτερο χώρο έκθεσης από την 1η Αυγούστου με προβολές έργων της τέχνης του video. Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του video art που έκανε την πρώτη εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του 1960, και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι σήμερα πεδίο ποικίλων πειραματισμών προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον.
Ειδικότερα, φέτος τον Αύγουστο το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό ένα αφιέρωμα στο videodance (screen choreography, dance for the camera ή και choreography screendance), ένα από τα νεότερα είδη, που συνδυάζει το χορό με την τέχνη του βίντεο. 
Με συμμετοχές -από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ινδία και την Ελλάδα- κορυφαίων σύγχρονων εκπροσώπων του είδους από την 1η ως και την 31η Αυγούστου θα προβληθούν αντιπροσωπευτικά έργα του videodance.
Η είσοδος στις προβολές περιλαμβάνεται στο εισιτήριο του Ιστορικού Μουσείου.

Ross Daly Quartet στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με την εμφάνιση του Ross Daly Quartet, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ώρα 20.00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ξεκινά ο κύκλος Άμα βραδιάσει των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΙΜΚ, που συνοδεύει την επέκταση ωραρίου του από τις 6/7 και κάθε Τετάρτη του καλοκαιριού από τις 20.00΄ ως τις 23.00΄.

O Ross Daly, ενώνοντας τη φυσική ροή των αρχαίων παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή, προσφέρει σε κάθε του εμφάνιση μια μοναδική υπερβατική μουσική εμπειρία, καθιστώντας όσους την παρακολουθούν κοινωνούς της ουσίας της μουσικής, που δεν έχει κανένα φυσικό όριο κι εκτείνεται πέρα από το χώρο και το χρόνο.

Το μαγικό πλέξιμο των δύο τοξωτών, του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά, αγκαλιάζεται με μοναδικό τρόπο από το ούτι του Ταξιάρχη Γεωργούλη και τα κρουστά της Μαρίτζιας Κατσούνα. Το σχήμα αυτό διακρίνεται τόσο από τη δεξιοτεχνία όσο και από τη μουσικότητά του και υπόσχεται μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.

Με γενικό αντίτιμο εισόδου 7 ευρώ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου και να παρακολουθήσουν τη συναυλία στη νότια αυλή. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα δροσιστικό ποτό στο IMK Café και να επισκεφθούν το Πωλητήριο του Μουσείου που θα είναι επίσης ανοικτό.

Ross Daly: Λύρα, σάζι, τάρχου, ραμπάμπ
Κέλυ Θωμά: Λύρα
Ταξιάρχης Γεωργούλης: Ούτι
Μαρίτζια Κατσούνα: Κρουστά