Απελευθέρωση ενός γερακιού (Βραχοκιρκίνεζου)  έγινε από εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη με την συνδρομή των Δασικών Αρχών του Ηρακλείου, χθες Τετάρτη 29/6.  

Το νεαρό πουλί βρέθηκε στην περιοχή της Καλλιθέας, λίγο αδύναμο λόγο απειρίας και παραδόθηκε από τους άντρες του  Δασαρχείου στο ΕΚΠΑΖ.  Αφού δυνάμωσε και ήταν πια έτοιμο, απελευθερώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Αυτή την περίοδο δεκάδες μωρά (νεοσσοί κλπ ) έρχονται στους εθελοντές μας καθημερινά.  Όταν μεγαλώσουν αποδίδονται και πάλι στον φυσικό τους ρόλο. Έτσι από την αρχή του χρόνου  εκτός από την μεγάλη απελευθέρωση Όρνιων στον Γιούχτα έχουν απελευθερωθεί  πλήθος άλλων ζώων (λαγοί, Σταχτάρες, Ωχροσταχτάρες, Σταχτοκουρούνες, Βραχοκιρκίνεζα, Σπουργίτια,  Νεροχελώνες, Καλόγεροι, Κοκκινολαίμης  κά.). 
          Αν  βρείτε έναν νεοσσό ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες για να βοηθήσετε ουσιαστικά το ζώο : http://www.ekpaz.gr/protes-voithies-gia-neossous/

Σημειώνεται ότι η Δ/νση Δασών του Ηρακλείου, για μια ακόμη φορά έδειξε εμπράκτως το ζωηρό και ουσιαστικό ενδιαφέρον της για την άγρια πανίδα  της Κρήτης αφού παρόντες στην απελευθέρωση ήταν ο Δασονόμος κος Γιώργος Μελισσουργάκης και ο Δασοφύλακας Σπύρος Βασιλάκης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook