Το σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου διεξάγεται στα Χανιά τουρνουά μπάσκετ 3on3 με την επωνυμία "Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό" και για τον λόγο αυτό παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων.

Το τουρνουά διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Ε.ΚΑ.Σ.Κ.).

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σχετικά με το τουρνουά που θα γίνει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στα Χανιά ανέφερε τα εξής: «Καλωσορίζουμε ως Δήμος Χανίων το τουρνουά 3Χ3 "Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό", που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Ε.ΚΑ.Σ.Κ.), το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στην πόλη μας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο και στηρίζουμε, καθώς διοργανώνεται για πρώτη φορά στα Χανιά, δίνοντας στους δημότες όλων των ηλικιών αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεγάλα αστέρια της ελληνικής καλαθοσφαίρισης».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιώργος Κουκλάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και ιδιαίτερα την τροχαία χωρίς τη βοήθεια και την αρωγή της οποίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοποριακή δράση. Καλώ την αθλητική νεολαία, όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να έρθουν. Είναι ένα μεγάλο γεγονός και αξίζει να δουν όλοι τους άσους του μπάσκετ, που θα έρθουν'».

Ο άσος της ΑΕΚ Γιάννης Καλαμπόκης με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΣΑΚ επισήμανε τα εξής: «Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε, παίζοντας αλλά και μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώτο άνθρωπο, που ξεκίνησε τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή του τουρνουά 3Χ3 στα Χανιά και σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλη Αδοντάκη, τον Δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα, τον Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες σε θέματα αθλητισμού, Γιώργο Κουκλάκη. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούμε στη μεγάλη κίνηση, που γίνεται φέτος στα τουρνουά και η οποία ξεκίνησε από το Ηράκλειο, συνεχίστηκε στο Γαλάτσι και θα ολοκληρωθεί στα Χανιά. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα στο  κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για ανθρώπους, που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος, εκτός από τους Χανιώτες καλαθοσφαιριστές Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Μιχάλη Καρασταμάτη και οι Γιάννης Καλαμπόκης, Μανώλης Παπαμακάριος, Νίκος Βούλγαρης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Μιχάλης Κακιούζης και Χρήστος Πετροδημόπουλος.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Χανίων κατά τη διάρκεια του τουρνουά όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. 

Οι εγγραφές για το τουρνουά συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (http://www.psak.gr/archiki.html) για να δηλώσουν συμμετοχή.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Event - 19:30 έξω από το κατάστημα Cosmos Sport (Σκρύφλωφ & Χρυσ. Επισκόπου 2)

Σάββατο 2 Ιουλίου

Αγώνες - 09:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:30

Αγώνας Επιλέκτων ΠΣΑΚ με συμμετέχοντες - 20:00

Κυριακή 3 Ιουλίου

Αγώνες - 10:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:30