Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Κβαντικής Οπτικής, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Max Planck Ινστιτούτο περί της «Φυσικής του Φωτός» (Erlangen της Γερμανίας) και συνδιοργανώθηκε με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και η παρουσίαση νέων θεωρητικών και πειραματικών επιτεύξεων καθώς και η προώθηση νέων επιστημόνων στο επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο αιχμής της Κβαντικής Οπτικής.

Το Συνέδριο αποσκοπούσε στη μελέτη οπτικών φαινομένων που σχετίζονται με την κρυπτογραφημένη μεταφορά πληροφοριών και τηλεπικοινωνίας με φορέα το φως, καθώς και στην κατασκευή συστημάτων και συσκευών για τη δυνατή τεχνολογική υλοποίηση παραλλήλων υπολογιστών. 

Έλαβαν μέρος εξέχοντες προσωπικότητες του τομέα της Κβαντικής Οπτικής προερχόμενοι από Χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Βορείου Αμερικής της Νοτίου Αμερικής και της Ιαπωνίας. Οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία κατά τη διαμονή τους στην ΟΑΚ να γνωρίσουν αξιοθέατα της περιοχής και να περιηγηθούν στην πόλη των Χανίων. Επίσης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου τιμήθηκαν από την ΟΑΚ οι Καθηγητές Gerd Leuchs και Luis Sánchez Soto για την προσφορά τους στα Γράμματα και την Επιστήμη.