Δεν διασφαλίζεται η συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΠΑΓΝΗ, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

“Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα παιχνίδια που παίζει στις πλάτες των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου, την οποία υλοποιεί στο ακέραιο η διοίκηση της ΥΠΕ. Επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων του νοσοκομείου με τους διευθυντές των υπηρεσιών (νοσηλευτικής, διοικητικής), ότι παρά όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και την Υ.ΠΕ. για προσλήψεις και συνέχιση της εργασίας για όλους, οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις δεν διασφαλίζουν τη συνέχιση της εργασίας των όλων μέχρι τώρα εργαζομένων στην καθαριότητα.

Θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση και η καταπάτηση δικαιωμάτων (δεν προβλέπεται κανονική άδεια, αναρρωτική).

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ και ιδιαίτερα της Παιδοψυχιατρικής το γνωρίζουν πολύ καλά αφού έχουν να πάρουν άδεια 2 χρόνια.

Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των νοσοκομείων, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοσαν, οδηγούν μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση ακόμα και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων με μισθούς πείνας συνεχίζοντας την άθλια εκμετάλλευση των εργολαβικών εργαζομένων.

Επίσης, αυτή η πολιτική συνεχίζεται και μέσα από την αποδοχή αυταπατών, ότι δηλαδή θα είναι καλύτερα τα πράγματα εάν υπογραφούν ατομικές συμβάσεις έργου, εφόσον δε θίγεται το κύριο που είναι με τί όρους εργασίας, τί συνθήκες κλπ.

Οι συμβάσεις έργου δεν αποτελούν λύση για τους εργαζόμενους γιατί μετατρέπει τους ίδιους σε εργολάβους χάνοντας εργασιακά δικαιώματα (άδειες, επιδόματα, δώρα κ.α.), ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα συνεχίσουν πέραν τις 31/12/2017.

Το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ηγεσία της ΔΥΠΕ, τη διοίκηση του νοσοκομείου να σταματήσουν τις μεθοδεύσεις και τα παιχνίδια και να φροντίσουν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν πρέπει να αποδεχτούν αυτήν την πολιτική που τους οδηγεί στο να δουλεύουν για “ένα κομμάτι ψωμί”.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν εδώ και τώρα να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την κάλυψη των αναγκών στην Υγεία για μαζικές προσλήψεις καθαριστριών σε μόνιμες οργανικές θέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook