Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη – Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες και ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου 

Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες

Ο καθορισμός των προϋποθέσεων για μείωση ή απαλλαγή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απασχόλησε ιδιαίτερα το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας,  το οποίο κλήθηκε να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με βάσει τις οποίες θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Φραγκούλης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους. 

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ συζητήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. 

Όπως αναφέρθηκε, το ποσοστό μείωσης των τελών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ωφελούμενων, αλλά και από την επίπτωση στα έσοδα του δήμου, εφόσον θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας. 

Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου 

Κατά την ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του, αποδέχτηκε τη χρηματοδότηση του έργου «Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας» μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 -2020». 

Πρόκειται για ένα νέο έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, λύνοντας ριζικά το πρόβλημα  στέγασης του 7ου Νηπιαγωγείου που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο στον πεζόδρομο της Λακέρδα. Το έργο είναι συνολικού ύψους 720.000,00 ευρώ και στην παρούσα φάση το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε μέρος της χρηματοδότησης για την έναρξη των διαδικασιών. 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «Με πολύ αγώνα  της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του Δήμου μας, καταφέραμε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για να εντάξουμε το 7ο Νηπιαγωγείο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 -2020».  Στόχος μας είναι να διεκδικούμε έργα και υποδομές που έχει ανάγκη ο δήμος Ιεράπετρας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και την πρόοδο του. Στο πλαίσιο αυτό η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου στον δήμο μας που σύντομα ξεκινά δίνει τη δυνατότητα σε ένα ακόμη σχολείο του δήμου να στεγαστεί σε ιδιόκτητους, σύγχρονους και κατάλληλους χώρους». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook