Η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την 133 Σμηναρχία Μάχης, τη Διεύθυνση Δασών, τις δημοτικές υπηρεσίες, εθελοντές, καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης. Επιπλέον, παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Βαγγέλης Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook