Τις πολιτικές θέσεις της κίνησης “με την επόμενη Ελλάδα”, παρουσίασε ο πρώην υπουργός και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Αστόρια στο Ηράκλειο.

Ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε το νέο “σχέδιο εθνικής ανάταξης” που, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει ανάγκη η χώρα, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που προτείνει και θέτει σε δημόσια διαβούλευση, επιδιώκει να πετύχει δύο βασικούς στόχους, την εισροή νέου χρήματος και νέων μεγάλων επενδύσεων στη χώρα, καθώς επίσης και την άμεση δημιουργία τουλάχιστον 200.000 θέσεων εργασίας.

“Γεννήθηκε μια νέα πολιτική κίνηση για ένα συγκεκριμένο και ειδικό σκοπό, για να υπηρετήσει πολιτικά τις κοινωνικές δυνάμεις που παράγουν, τη νέα γενιά και τους ανέργους”, σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η γέννηση συμπίπτει με μια χρονική συγκυρία,  όπου αυτές οι κατηγορίες των συμπολιτών μας, βάλλονται από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, αναλύοντας την πολιτική επικαιρότητα, προέβλεψε ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα χειροτερέψει το προσεχές διάστημα. 

“Μπροστά μας έχουμε τα χειρότερα. Μετά το καλοκαίρι οι πολίτες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και η ανεργία θα φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Την ίδια στιγμή θα μειωθούν δραματικά τα έσοδα από τον τουρισμό, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά, ενώ θα οδηγηθούν εκατομμύρια πολίτες στην οικονομική απελπισία” είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και τις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται ο τόπος,  ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την παρασιτική Ελλάδα και να επενδύσουμε στην Ελλάδα της παραγωγής. “Είναι εθνικό θέμα η αποφορολόγηση της παραγωγής,  των εξαγωγών , του τουρισμού και της έρευνας” είπε, συμπληρώνοντας ότι “όσο πιο αντιπαραγωγικό και σπάταλο είναι το κράτος, τόσο πιο μεγάλη είναι η φορολογία για τους πολίτες,  τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις”. 

Ειδικότερα ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να επενδύσει στην παραγωγή μέσων παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, από σπόρους, μέχρι νέο λογισμικό και ρομπότ, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, πρότεινε την καθίερωση φορολογικού συντελεστή 7%, μηδενικό για τα  πρώτα χρόνια, για εκείνες τις  επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην παραγωγή μέσων παραγωγής στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το 7% θα κατανέμεται με συγκεκριμένο τρόπο: 3% στα πανεπιστήμια,  2% στην υγεία και 2% στον πολιτισμό.

Παράλληλα,  ο επικεφαλής της κίνησης,  υπογράμμισε ότι απαιτείται μια νέα φορολογική ηθική, που θα εγγυάται σταθερό φορολογικό σύστημα, καθιερώνοντας συνταγματικά πως κάθε αλλαγή θα ισχύει μόνο μετά από 2 οικονομικά έτη.

Επίσης, επισήμανε την αναγκαιότητα για την αποκοματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής,  ώστε, όπως υποστήριξε, να συμβάλει στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος και στην καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου,  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του flashnews.gr, άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, για την απόφαση του να καταψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα απο το οποίο προέρχεται και ο ίδιος, είχε καταθέσει πρόταση για την απλή αναλογική στις 16 Ιουνίου, και σήμερα δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει την συγκεκριμένη πρόταση.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τον νέο εκλογικό νόμο όσο και για τις τηλεοπτικές άδειες. “Εάν το κόμμα του κ. Τσίπρα ήταν πρώτο στις δημοσκοπήσεις δεν υπήρχε περίπτωση να προτείνει την απλή αναλογική”, είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στήνει τη νέα ολιγαρχία και την διαπλοκή, δίνοντας την εξουσία σε 4 μιντιάρχες με απώτερο στόχο να ελέγξει το πολιτικό σύστημα.

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης δημοσιογράφου του flashnews.gr, αναφορικά με το εάν η κίνηση του στοχεύει την αυτόνομη κάθοδο στις εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η νέα πολιτική κίνηση που ίδρυσε, έχει ως στόχο το χτίσιμο ενός ευρύτατου ρεύματος στην ελληνική κοινωνία ώστε να γίνουν πράξη και να εφαρμοστούν οι προτάσεις της κίνησης “με την επόμενη Ελλάδα”.

Ο πρώην υπουργός, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα και τον πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μιχάλη Παπαδάκη, θα συναντηθεί το απόγευμα με εκπροσώπους φορέων στο επιμελητήριο Ηρακλείου, με σκοπό να τους παρουσιάσει τις προτάσεις της κίνησης , αλλά και για να ακούσει, δια ζώσης, τα αιτήματα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook