Ειδοποιητήρια στις τράπεζες για δεσμεύσεις λογαριασμών, κινδυνεύουν και οι επιδοτήσεις

Με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ, δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Μάλιστα, προ ημερών εστάλη σύμφωνα με το «Εθνος» η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ.

Η ακτινογραφία των οφειλών του ΟΓΑ

Συγκεκριμένα στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών κατασχέσεων βρίσκονται 71.000 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας.

Προ ημερών εστάλη νέα παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών με μέση οφειλή 10.000 ευρώ ο καθένας.

Σε σύνολο 350.000 οφειλετών οι 279.000 αγρότες χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ

Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για οφειλέτες που τέθηκαν εκτός κάποιας ρύθμισης χρεών που τρέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Οι διαδικασίες

Τις διαδικασίες για τη δέσμευση των λογαριασμών των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν στις ειδοποιήσεις του Οργανισμού ετοιμάζεται να κινήσει το ΚΕΑΟ και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων.

Στους οφειλέτες αρχικά αποστέλλεται πρόσκληση για τακτοποίηση και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό αποστέλλεται Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών με την οποία ενημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης. 

Να σημειωθεί ότι ο σύνολο των οφειλών στον ΟΓΑ αγγίζει τα 745 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών  αφορούν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

 

Πηγή: newsbomb.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook