Σύμβαση προϋπολογισμού 1,54 εκ. ευρώ για την κατασκευή του οδικού έργου Ηράκλειο-Βούτες στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό  έργο, που  όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, αναβαθμίζει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια στην περιοχή, την ασφάλεια των χιλιάδων φοιτητών, κατοίκων, επισκεπτών,  καθώς προβλέπονται  παρεμβάσεις όπως πεζοδρόμηση, φωτισμός, διαγραμμίσεις, και νέος ασφαλτικός τάπητας.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Καρακάσης, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας που θα εκτελέσει το έργο Μανόλης Καλουδάκης.

Ο προϋπολογισμός-χρηματοδότηση  του έργου διασφαλίστηκε από τη Περιφέρεια Κρήτης από το  Προγράμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Μια ακόμα παρέμβαση υπογράψαμε σήμερα για την οδική ασφάλεια με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ που αναβαθμίζει όλη την περιοχή. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την οδική ασφάλεια στη περιοχή, που εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούμε. Το έργο προβλέπει πεζοδρόμηση, φωτισμό, διαγράμμιση αλλά και κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα. Είναι ένα αναγκαίο έργο για τους φοιτητές μας, τους καθηγητές, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και εκτιμάμε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί».

Ο αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Καρακάσης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη που θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων, των χιλιάδων φοιτητών μας, των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, στο ΙΤΕ αλλά και στο ΠΑΓΝΗ. Μέχρι σήμερα ο δρόμος είναι επισφαλής και με το έργο της Περιφέρειας Κρήτης διασφαλίζεται η οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά:

•        Κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου στην περιοχή των εισόδων του Πανεπιστημίου με δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης των νοτίων τεμαχίων (ΕΚΑΒ).

•        Περιορισμός πλάτους συνολικής διατομής οδού με κρασπέδωση άκρων και πρόβλεψη θέσεων στάσεων λεωφορείων.

•        Τα απαραίτητα υδραυλικά έργα παροχέτευσης ομβρίων.

•        Διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης.

•        Φωτισμό της οδού.

ΙΙ)  Στη Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τοπικές οδούς στα Καπετανιανά με εργασίες βελτίωσης βατότητας.

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ERGO ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.».

Η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών (συνολική προθεσμία),  ορίζεται σε 365 ημέρες, από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook