Έντονη ανησυχία υπάρχει στους εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής των δήμων Χανίων και Πλατανιά καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση και την έκδοση σχετικών αδειών.

Οι εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά, επισκέφθηκαν σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, με σκοπό να θέσουν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Εξέφρασαν αρχικά την ανησυχία τους σχετικά με τον διαγωνισμό της εκμίσθωσης για το Δήμο Χανιών (στις 13 Ιουνίου) και για το Δήμο Πλατανιά (στις 17 Ιουνίου), όσον αφορά στα θαλάσσια μέσα αναψυχής, και συγκεκριμένα σχετικά με την καθυστέρηση του διαγωνισμού, η οποία οφείλεται καθαρά στην καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη χρήση των παραλιών στους Δήμους, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαδικασιών έκδοσης άδειας για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. 

Όπως επεσήμαναν οι εκμισθωτές, εκτιμάται ότι με την γραφειοκρατική διαδικασία που υπάρχει, το αίτημα της έκδοσης άδειας, που εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα ικανοποιηθεί στα μέσα του Αυγούστου, όταν πια θα έχει παρέλθει το ήμισυ της τουριστικής σαιζόν. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι το Λιμεναρχείο, τηρώντας τη σχετική Νομοθεσία σχετικά με τη λειτουργία των θαλάσσιων μέσων, επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν άδεια. 

Το αίτημα των εκμισθωτών είναι να επισπευστούν άμεσα όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον τους δύο από τους πέντε μήνες της τουριστικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε επίσης ότι όλοι απασχολούν ασφαλισμένους εργαζόμενους οι οποίοι, αν δουλέψουν μόνο τη μισή σαιζόν, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε τα πάγια έξοδά τους. 

Ο κ. Βουλγαράκης υποσχέθηκε στους εκμισθωτές να κάνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να στηρίξει το αίτημά τους και να επισπευτούν οι διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook