Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) δημοσίευσε στις 14/6/2016 τη νέα πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα CLLD/LEADER και LEADER Αλιείας.

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, θα υποβάλει προτάσεις για την ανάπτυξη της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου όπως και στις 3 προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Σε όλα τα προγράμματα LEADER εφαρμόζεται η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στο σχεδιασμό από τον ίδιο τον τοπικό πληθυσμό (σχεδιασμός «από κάτω προς τα πάνω»).

Στο πλαίσιο αυτό, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την ευρεία ενημέρωση των φορέων και του τοπικού πληθυσμού, διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί».

Οι φορείς της περιοχής, αλλά και ο τοπικός πληθυσμός έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις και ιδέες, τόσο για την περιοχή παρέμβασης και το εταιρικό σχήμα, όσο και για το επενδυτικό τους ενδιαφέρον.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07/07/2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Δ/νση Πλαστήρα και Ρωμανού.

Η άποψη και η εμπειρία όλων είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του Νομού, καθώς θα θέσει τις αναπτυξιακές βάσεις κάθε περιοχής για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω προγράμματα, τις περιοχές παρέμβασης, το επενδυτικό ενδιαφέρον κλπ, μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου www.anher.gr.