Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, στο Δημοτικό Κατάστημα o Δήμος Χανίων, η  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Αθλητισμού & Πολιτισμού σε συνεργασία με τον ΔΟΚΟΙΠΠ, με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, θα λειτουργήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής -προαγωγής υγείας στην Κοινότητα “Ημέρες Υγείας και ποιότητας ζωής “ με στόχο την άμεση υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα “Ημέρες Υγείας και ποιότητας ζωής “ προβλέπει μια περιοδεία της  «Κινητής  Μονάδας Ενημέρωσης  του ΔΟΚΟΙΠΠ  από τις 7 Ιουλίου  έως τις 31 Αυγούστου 2016 με 21 δράσεις  οι οποίες θα υλοποιηθούν σε όλες της Τοπικές ενότητες του Δήμου Χανίων.

Οι δράσεις αυτές αφορούν :

1.Πρόγραμμα αγωγής υγείας πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην Κοινότητα με τίτλο 

“πρόληψη Ανάσα Ζωής “

Το πρόγραμμα   υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων και  απευθύνεται στους κατοίκους που διαμένουν στις  Δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων και σκοπό έχουν την ενημέρωση ,ευαισθητοποίηση και  σύγχρονων παθήσεων όπως υπέρταση,σακχαρώδης διαβήτης κλπ.

Την δράση θα στηρίξουν οι νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ  και  διατροφολόγος ,που θα πραγματοποιούν διαγνωστικούς ελέγχους  θα ενημερώνουν  και  θα διανείμουν  ενημερωτικά φυλλάδια.

2.Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην αλληλεγγύη “Στήριξε και Στηρίξου”

 Το Πρόγραμμα υλοποιεί το Γραφείο Διαμεσολάβησης της  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Αθλητισμού &Πολιτισμού – Ξενιος Ζευς . Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά  με βιωματικά παιχνίδια στην έννοια  της αλληλεγγύης  αλλά και να ενημερώσει για τις δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Χανίων.

3.Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην ισότητα των δυο φύλων “κορίτσια αγόρια ίσα σε όλα “

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Χανίων του Δήμου Χανίων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην προώθηση της ισότητας των δυο φύλων.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού κ. Αθηνά Πετράκη και η προϊσταμένη του ΔΟΚΟΙΠΠ Κ. Κατερίνα Κουνελάκη.

Δείτε ΕΔΩ Το Ημερολόγιο των Δράσεων 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook