Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και στην απουσία κρατικής στήριξης, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Οι δομές δημόσιας υγείας, καθώς και εκατοντάδες τμήματα και κλινικές του ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται κυριολεκτικά σε οριακές συνθήκες λειτουργίας αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των αναγκών του ελληνικού πληθυσμού…. 

Τρία χρόνια πριν, η κυβέρνηση Σαμαρά εγκαινίαζε τη λειτουργία της  Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, ενός από τα σπουδαιότερα έργα στον τομέα της υγείας στην Κρήτη. Η συγκεκριμένη κλινική, από τον αρχικό της σχεδιασμό, προέβλεπε να στελεχωθεί με ειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τεράστιο όγκο περιστατικών όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, σχετικές προβλέψεις είχαν υπάρξει στον τότε σχεδιασμό για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της και αφού μεσολάβησε η «… αξιοπρέπεια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η υποστελέχωση της Κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της κλινικής. Τα περιστατικά που εξυπηρετούνται αγγίζουν μόλις το 25%, πραγματοποιούνται μόλις δύο έως τρία τακτικά χειρουργεία την εβδομάδα, ενώ τα έκτακτα χειρουργεία που γίνονται είναι ελάχιστα. Ταυτόχρονα μόλις δυο έως τρία κρεβάτια εντατικής υπάρχουν για να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρης της Κρήτης και του Νότιο-Ανατολικού Αιγαίου.  

Δυστυχώς, η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επηρεάζει δυσμενώς και το νευραλγικό τομέα της υγείας με τους Έλληνες πολίτες να μην απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και για τις οποίες φορολογούνται».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: 

«1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα το σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ; 

2. Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει (έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού) και την παροχή καλύτερων και αποδοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες;».

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook