Η αντιπολίτευση της Υεμένης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε την χθες, Τετάρτη, να δολοφονήσει έναν από τους ηγέτες της, τον Μοχάμεντ Αμπντάλα αλ Γιαντούμι, ανοίγοντας πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του στη Σαναά, σε ανακοίνωσή της που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο.

Η επίθεση εναντίον του ηγέτη του ισλαμιστικού κόμματος αλ Ισλάχ σημειώθηκε περίπου στις 14:00 (13:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ιστότοπο alsahwa-yemen.net της αντιπολίτευσης, που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα συνασπισμό για να προσπαθήσει να ενώσει τις διάφορες συνιστώσες και να προετοιμαστεί για την πιθανότητα επιστροφής του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τη Σαουδική Αραβία όπου νοσηλεύεται.

Εξάλλου ένας Βρετανός σκοτώθηκε την Τετάρτη σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Βρετανός ήταν ανεξάρτητος ελεγκτής πλοίων για μία ασφαλιστική εταιρεία με έδρα την Υεμένη. Σύμφωνα με μία πηγή ο Βρετανός μόλις είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο ενός δεξαμενόπλοιου, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση από πειρατές νωρίτερα αυτό το μήνα στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον του σημειώθηκε στη συνοικία Μοάλα του Άντεν κοντά στο ξενοδοχείο όπου έχει την έδρα της η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση «έχει τη σφραγίδα της αλ Κάιντα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook