Αποφυλακίστηκε, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων που είχαν κριθεί ένοχοι για τον θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο στις 9 Μαρτίου είχε κρίνει ένοχους για την υπόθεση έναν 28χρονο, στον οποίο επεβλήθη ποινή 13 ετών για την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος του 46χρονου, και έναν 36χρονο ο οποιος φυλακίστηκε με ποινή κάθειρξης 16 ετών, επίσης με την ίδια κατηγορία.

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 28χρονου υπέβαλαν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία έγινε δεκτή. Έτσι ο 28χρονος αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο 15νθήμερ κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος Κατσούλη δεν έχει κλείσει, καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης κατατέθηκαν στοιχεία και μαρτυρίες για συμμετοχή και άλλων ατόμων στο επεισόδιο, τα οποία δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό θα επιστραφεί η δικογραφία στον Εισαγγελέα Ηρακλείου για να ερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες σε τρεις ακόμα οπαδούς του Ηροδότου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook