Στις υψηλές θέσεις προτίμησεις των Σκανδιναβών βρίσκονται τα Χανιά,καθώς αποτελούν τον νούμερο ενα προορισμό στις καλοκαιρινές διακοπές τους με την μεγαλύτερη πλειονότητα να προτιμά καταλύματα στις περιοχές βόρειου άξονα των Χανίων, Πλατανιά, Αγία Μαρίνα, Μάλεμε και Γεωργιούπολη.

Πιο συγκεκριμένα Νορβηγοί και Σουηδοί εξακολουθούν και φέτος να κατέχουν τα πρωτεία των ξένων επισκεπτών που επιλέγουν την περιοχή των Χανίων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε και κατά τον μήνα Ιούνιο 2016 όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», από τους συνολικά 169.017 αφιχθέντες με πτήσεις εξωτερικού, οι 60.631 αφίχθησαν από τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Ειδικότερα, οι Νορβηγοί που μέσω του αεροδρομίου της πόλης έφτασαν στα Χανιά ήταν 30.484 και οι Σουηδοί 30.147.

Ενα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι από τις συνολικά 986 πτήσεις εξωτερικού προς το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», οι 167 προερχόταν από την Νορβηγία και οι 153 από τη Σουηδία. Ψηλά, τον Ιούνιο,ήταν και οι αφίξεις αεροσκαφών από το Ηνωμένο Βασίλειο 129, καθώς και από τη Δανία 124.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, ο αριθμός των αφιχθέντων με πτήσεις εξωτερικού ήταν αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 κατά 7,46% και ο αριθμός των πτήσεων αυξημένος κατά 8,35%.

Συνολικά τον Ιούνιο του 2016 έφτασαν στα Χανιά με πτήσεις εξωτερικού πολίτες από 24 χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook