Δεν προσήλθε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας (δήλωσε κώλυμα), για να απαντήσει στην ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας αλλά και την στελέχωση  του πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου.

Σημειώνεται πως δεν έχει απαντηθεί ακόμη ούτε η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για την συσσώρευση προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Μεσαρά.

Μετά τη δήλωση κωλύματος από τον Υπουργό, ο κ. Κεγκέρογλου, πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και μεταξύ άλλων είπε:

 « Η ερώτηση είναι αναπάντητη και αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα στο Τυμπάκι και την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ενώ λοιπόν είναι έτοιμο το Π.Ι Τυμπακίου για να λειτουργήσει, δεν έχει ακόμη προβλεφθεί η διαδικασία και το προσωπικό που θα το στελεχώσει. Θα παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να ενημερωθεί ο Υπουργός ότι πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου, όπως επίσης και του Κέντρου Υγείας Μοιρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς».

Ακολουθεί το κείμενο της αναπάντητης ερώτησης για την λειτουργία και στελέχωση του πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου:

«Το πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου είναι ένα έργο, που έχει ολοκληρωθεί με διασφαλισμένο εξοπλισμό και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή Τυμπακίου Ηρακλείου αλλά και του Νότιου Ρεθύμνου.

Πρόσφατα, στελέχη  της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΥΠΕ και τεχνικοί της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το κτήριο, όπου εντοπίστηκαν και κάποιες διορθώσεις που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η λειτουργία του.

Επιπλέον,  απαιτείται  συγκεκριμένος σχεδιασμός αναφορικά με την στελέχωσή του με ανθρώπινο δυναμικό,  πέρα του προσωπικού που εξυπηρετεί σήμερα το Τυμπάκι, και η οποία είναι  άκρως  απαραίτητη, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Επειδή ολοένα και αυξάνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών, από τις καθυστερήσεις και την μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την στελέχωση και την έναρξη της λειτουργίας του πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου -Ηρακλείου Κρήτης;».

Ακολουθεί το κείμενο της αναπάντητης ερώτησης για την συσσώρευση προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Μεσαρά:

«Τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας στη Μεσαρά συσσωρεύονται και οι πολίτες δεν έχουν πλέον ούτε την μέχρι πρότινος ελάχιστη στήριξη που τους παρέχονταν χάριν των  προσπαθειών του ανθρώπινου δυναμικού.

Προβλήματα υπήρχαν πάντα, αλλά η κατάσταση σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο και επιτείνεται συνεχώς λόγω και της μείωσης του προσωπικού από τις μετακινήσεις που προκαλεί η Υ.Π.Ε.

Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης και η Διοίκηση της Υ.Π.Ε. είχε προχωρήσει στις πρωτοβουλίες:

α) δημιουργίας Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου

β) Μελέτης για δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στη Γόρτυνα και

γ) Ολοκληρωμένη προμελέτη επέκτασης του Κ.Υ. Μοιρών κατά 800τ.μ. με πρόβλεψη Τεχνητού Νεφρού και Σταθμού ΕΚΑΒ.

Επειδή οι εργαζόμενοι, οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής εκπέμπουν SOS για τη λειτουργία του Κ.Υ. Μοιρών και γενικότερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Μεσαρά αλλά και για την αδράνεια που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων και

επειδή η ενίσχυση του Κ.Υ. Μοιρών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως επίσης και η στελέχωση και η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου με πρόσθετο νεό προσωπικό, πρέπει να γίνουν άμεσα

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1.Θα σταματήσετε τη μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού από το Κ. Υ. Μοιρών;

2.Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην ενίσχυση του προσωπικού έστω μέσα από τη δυνατότητα του επικουρικού προσωπικού;

3.Πότε θα στελεχωθεί το Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου με πρόσθετο νέο προσωπικό, το οποίο έχει ολοκληρωθεί;

4.Τι θα πράξετε για να υλοποιηθεί η υπάρχουσα ολοκληρωμένη προμελέτη επέκτασης του Κ.Υ. Μοιρών και η μελέτη για το Π.Ι. Γόρτυνας;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook