Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται χρονικά σχεδόν στη μέση της, η διαμονή στα ελληνικά ξενοδοχεία απασχολεί όλο και περισσότερους από αυτούς που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν άμεσα ανά την Ελλάδα.

Στην Κρήτη, οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές για τον μήνα Ιούλιο παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, σε όλους τους νομούς του νησιού εκτός από το Ρέθυμνο όπου οι τιμές μειώθηκαν αναφορικά με τον περυσινό Ιούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων παρατηρείται στον Αγ. Νικόλαο με την μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 124 ευρώ αντί των 108 ευρώ που ίσχυαν πέρυσι, αυξημένη δηλαδή κατά 14,8,8%. Ακολουθούν τα Χανιά με αύξηση της τάξεως του 12% (από 92 σε 103ευρώ), το Ηράκλειο, με αύξηση 5,6% (από 89 σε 94 ευρώ).

Στον αντίποδα στο Ρέθυμνο οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, η οποία άγγιξε το 8,3% (από 121 ευρώ στα 111 ευρώ).

Αξιοσημείωτη μεταβολή αποτελεί αναμφισβήτητα και η μείωση των τιμών σε σχέση με πέρυσι τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο.

Στα δύο αυτά νησιά η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανέρχεται στα 259 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για όσους επισκεφθούν τη Σαντορίνη και 335 ευρώ, για όσους προτιμήσουν τη Μύκονο. Οι συγκεκριμένες τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρυσι κατά 1,5 και 5,9 τοις εκατό, αντίστοιχα. Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της trivago

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook