Αν και κρατούμενος, ένας 31 χρονος, κατάφερνε να εξαπατά τηλεφωνικά, ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπά χρήματα με το πρόσχημα ότι επίκειται ¨κούρεμα” τραπεζικών καταθέσεων.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης και μίας απόπειρας, το περασμένο καλοκαίρι με πρωταγωνιστές τον 31χρονο και δύο συνεργούς του.

Τον Αύγουστο του 2015 ο 31χρονος τηλεφώνησε σε ιερέα σε περιοχή του Κιλκίς και προσποιούμενος το διευθυντή τραπεζικού καταστήματος, με το πρόσχημα ότι επίκειται κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις, τον έπεισε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, τα οποία παρέλαβαν αργότερα οι δύο συνεργοί του- μία 40χρονη και ένας 64 χρονος- από υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί οι δράστες ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, απέσπασαν χρήματα από πολίτες, στην περιοχή της Ξάνθης, της Ηλείας και της Ζακύνθου, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από άτομο στην περιοχή της Ροδόπης.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν υπολογίζεται στα 18.500 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 31χρονου και των συνεργών του θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

amna.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook