Όλα τα λύκεια της χώρας που έχουν εκδώσει εφέτος απολυτήριους τίτλους πριν από τις 23 Ιουνίου με εντολή του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να ζητήσουν από τους μαθητές να τα επιστρέψουν.

Μια ακόμη προχειρότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Παιδείας οδηγεί δεκάδες μαθητές σε ανησυχία και επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η επιστροφή των τίτλων αυτών θα γίνει προκειμένου να διορθωθεί ένα… τυπογραφικό λάθος που έγινε στα απολυτήρια αυτά, ώστε να πάρουν στη συνέχεια καινούργια. Σύμφωνα με την «εντολή» που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι διευθυντές λυκείων πρέπει να ακυρώσουν τα μη παραληφθέντα απολυτήρια ή να καταστρέψουν ενώπιον των αποφοίτων όσα επιστρέφονται.

Το λάθος που υπάρχει στα εκδοθέντα απολυτήρια είναι το ότι στις «Ομάδες Προσανατολισμού» είχε προστεθεί η λέξη «Κατεύθυνση». Έτσι τα λύκεια μετά τη νέα οδηγία του υπουργείου θα πρέπει να παραλάβουν από το σύστημα «my school» τα νέα απολυτήριά τους που θα αναγράφουν μόνο τις λέξεις «Ομάδες Προσανατολισμού» .

Έτσι και μέχρι την έκδοση των νέων τίτλων σπουδών οι διευθυντές των λυκείων θα πρέπει:

* Να ζητήσουν την επιστροφή των απολυτηρίων και να μην επιδώσουν απολυτήρια σε όσους δεν τα έχουν παραλάβει

* Να ακυρώσουν τα μη παραληφθέντα απολυτήρια ή να καταστρέψουν ενώπιον των αποφοίτων όσα επιστρέφονται.

* Να ζητήσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κρατηθεί αντίγραφα των απολυτηρίων.

Τέλος, να εκδώσουν καινούργιους απολυτήριους τίτλους με την παλιά ημερομηνία και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook