Τεράστιος είναι ο όγκος των αιτήσεων για αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου, που φθάνουν στα κατά τόπους γραφεία του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια». Μόνο στην Κρήτη ο αριθμός τους εκτιμάται ότι φτάνει τις 5.000.

Τους τελευταίους δύο μήνες μάλιστα ο Σύλλογος συντόνισε όλους τους ζημιωθέντες που επιθυμούν να κινηθούν νομικά εναντίον του Δημοσίου για τον πλημμελή έλεγχο που άσκησε κατά την εποπτεία της «Ασπίς Πρόνοια».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε με τους νομικούς συμβούλους που τον εκπροσωπούν, προκειμένου να συζητηθεί η έκβαση της υπόθεσης και ο καθορισμός των αμοιβών ανά αγωγή.

«Υπάρχει ένα πολύ θετικό νέο για εμάς σημειώνεται από το σύλλογο : Με το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί πολύ σύντομα στη Βουλή, για τις δίκες express, ενδέχεται η υπόθεσή μας να τελεσιδικήσει πάρα πολύ γρήγορα.

Σημειώνεται ότι το θέμα της \”Ασπίδας\” και οι πιέσεις των μελών του Συλλόγου μας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη μέσω προσωπικών επαφών και επερωτήσεων, συνέβαλαν πάρα πολύ στο να εισαχθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή αυτή τη χρονική στιγμή.
 
Σημειώνεται ότι πρόθεση του Συλλόγου μας είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος, προκειμένου να μην εμπλακούμε σε κανενός είδους δικαστική ταλαιπωρία καταλήγει ο σύλλογος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook