Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην δημοτική αρχή ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με αφορμή τα δημοσιεύματα για την απένταξη του έργου της ανάπλασης του κυττάρου των Πέρα Γαλήνων και την επιστροφή του ποσού των 900.000 ευρώ από τον δήμο Ηρακλείου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες”, κατά την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, κατηγόρησε ευθέως τη δημοτική αρχή για τη χυδαία, όπως την χαρακτήρισε, διαρροή εγγράφου στον τύπο. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Ηρακλείου δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για το έργο, καθώς αυτό χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ)  και από το πρόγραμμα Θησέας που διαχειριζόταν το αρμόδιο υπουργείο με στόχο να μην τιμωρηθεί η χώρα με μεγάλα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

“Δώσατε ένα έγγραφο στον τύπο χωρίς καν να μπείτε στη διαδικασία να διαβάσατε ότι το έργο των Πέρα Γαλήνων δεν χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, είπε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε “Διαρρέετε με χυδαίο τρόπο έγγραφα στον τύπο. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες; Ο δήμος Ηρακλείου δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για το έργο”

Αναφορικά με την ιστορία του έργου και την χρηματοδότηση του, ο κ. Κουράκης είπε χαρακτηριστικά: “Αν έπρεπε να βάλετε ένα τίτλο στο έγγραφο που διαρρεύσατε, θα έπρεπε να ήταν: άλλο ένα πρόβλημα που επίλυσε η δημοτική αρχή Κουράκη. Όταν αναλάβαμε τον δημο, οι Πέρα Γαλήνοι ήταν ένας ΧΑΔΑ (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων), με κίνδυνο η χώρα να τιμωρηθεί με μεγάλα πρόστιμα, όπως το Κουρουπητό. Ξεκίνησε τότε μια τιτάνια προσπάθεια από τον ΕΣΔΑΚ για τις μελέτες αποκατάστασης και τη δημιουργία νέου κυττάρου. Διεκδικήσαμε από την κεντρική εξουσία την χρηματοδότηση του έργου και απο το πρόγραμμα Θησέας το 20% , που διαχειριζόταν το υπουργείο. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που ήταν τότε υπουργός με υφυπουργό τον κ. Νάκο, αποφάσισαν ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί το έργο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποφυγή των μεγάλων προστίμων”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, αφού επέστρεψε τον χαρακτηρισμό “χυδαίο” στον κ. Κουράκη, τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν είπε και δεν δήλωσε τίποτα παραπάνω από το ότι πρέπει να επστραφούν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook