Παράλληλα με την υπογραφή των συμβάσεων εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση για τρεις νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην ενδοχώρα των Χανίων

Με την υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την δημιουργία τριών σημαντικών έργων στα Χανιά, συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ και την έκτακτη επιχορήγηση τριών νέων γεωτρήσεων, επισφραγίστηκε σήμερα η προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης από την Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου βρέθηκε σήμερα για την υπογραφή των συμβάσεων και οι οποίες αφορούν στα εξής έργα:

- Την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βαρύπετρο, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ

- Την ασφαλτόστρωση δρόμων της περιοχής του Ακρωτηρίου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

-Την ανασκαφική έρευνα στο φρούριο Castel Selino Παλαιόχωρας, Δήμου Καντάνου – Σελίνου, μελέτη και συντήρηση ευρημάτων», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτάκτως λόγω της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν περιοχές της ενδοχώρας των Χανίων και εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση για τρεις νέες γεωτρήσεις στην Χρυσοσκαλίτισα, τα Μεσκλά και την Κουντούρας.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα που υπογράφησαν ενώ προανήγγειλε ότι το γήπεδο του Βαρυπέτρου και της Σούδας θα είναι έτοιμα εντός του χρόνου

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης επεσήμανε την βαρύτητα των έργων που υπογράφησαν σήμερα για τα Χανιά αλλά και την πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, με την έκτακτη χρηματοδότηση για τις τρεις νέες γεωτρήσεις που στόχο έχουν να βοηθούσαν τους αγρότες της ενδοχώρας που πλήττονται από την λειψυδρία.

Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι η υλοποίηση των συμβάσεων θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα ενώ οι γεωτρήσεις θα γίνουν επί της ουσίας με διαδικασίες "fast track" από τον Αύγουστο, παρακάπτοντας χρονοβόρες διαδικασίες των διαγωνισμών κτλ. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρθηκε στο "πάγωμα" από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του έργου που αφορά στο Φράγμα Ταυρωνίτη, προσθέτοντας ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται το έργο που απασχολεί 30 χρόνια το νομό να λάβει το "πράσινο φως".