Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Η ΛΑΕ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί στην πραγματικότητα κατά 100% τον όμιλο και σκοτώνει κυριολεκτικά τη ΔΕΗ, οδηγώντας με το ξεπούλημα της, σε μαζικές απολύσεις και δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις

Οι επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι ανυπολόγιστες αν υλοποιηθεί το εφιαλτικό αυτό μνημονιακό σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών.

Η ΔΕΗ αποτέλεσε και αποτελεί την βάση για την βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας. Η εκχώρηση της σε ιδιωτικά συμφέροντα υπονομεύει την ελληνική οικονομία και επιβαρύνει τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα πληρώσει το μάρμαρο διότι το μόνο σίγουρο από αυτή τη διαδικασία, θα είναι η μεγάλη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης .

Η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το μνημονιακό αυτό έγκλημα διάλυσης, ξεπουλήματος και θανάτου της ΔΕΗ και θα αναζητήσει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες σε όσους το διαπράξουν.

Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια ενιαία, δημόσια, καθετοποιημένη ΔΕΗ, με τον ΑΔΜΗΕ αναπόσπαστο τμήμα της.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας .

Αγωνιζόμαστε και προτείνουμε ένα εθνικό δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της ενεργειακής βάσης της χώρας, απαραίτητο θεμέλιο για μία θετική και ελπιδοφόρα διέξοδο από τη σημερινή κρίση."