Την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα προβλήματα της Καρδιοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε η ΝΔ Ηρακλείου:

«Τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, προ τριετίας από τη ΝΔ, αποτέλεσαν ένα από τα σπουδαιότερα έργα στον τομέα της υγείας στην Κρήτη με στόχο η κλινική να εξυπηρετεί τεράστιο όγκο περιστατικών όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με την απραξία της και την ανικανότητά της, δεν μερίμνησε για την επαρκή στελέχωση της κλινικής με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της.
Στην πράξη, τα περιστατικά που εξυπηρετούνται φτάνουν μόλις στο 25%, πραγματοποιούνται μόλις 2-3 τακτικά χειρουργεία την εβδομάδα, γίνονται ελάχιστα έκτακτα χειρουργεία, ενώ υπάρχουν μόλις 2-3 κρεβάτια εντατικής για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού ολόκληρης της Κρήτης και του Νότιο-Ανατολικού Αιγαίου.  

Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης επηρεάζει δυσμενώς το νευραλγικό τομέα της υγείας με τους πολίτες να στερούνται των υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται. Η “αξιοπρέπεια” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τις δομές δημόσιας υγείας σε οριακές συνθήκες λειτουργίας αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού! 
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ απαιτούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για τη στελέχωσή της!»