Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ε. Αλιφιεράκη, οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στα Χανιά ξεκινούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου και λήγουν 27 Ιουλίου.

Οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που οι γονείς δεν έχουν τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα για να υποβάλλουν την αίτηση τους, θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. επι τις οδού Κυδωνίας 29.

Η κ.Αλιφιεράκη κάλεσε σε συνέντευξη τύπου, τους γονείς να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και στους δυο φορείς (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) αλλα και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προκείμενου έτσι να αυξηθούν οι πιθανότητες για την ένταξη του παιδιού σε κάποιον παιδικό σταθμό.

Ο αριθμός των παιδιών που θα επιλεχθούν για τους παιδικούς σταθμούς θα είναι περίπου 750 σε  σύνολο 14 παιδικών σταθμών .

Μάλιστα, τόνισε οτι ο παιδικός σταθμός στα Λενταριανά επί της  Παπαναστασίου, δεν θα λειτουργήσει για φέτος λόγω ανακατασκευής και θα μεταφερθεί προσωρινά, στο πρώην δημαρχείο Ακρωτηρίου στο Πιθάρι.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η προϊστάμενη του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Τζιράκη Ειρήνη , που τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να στείλουν τα δικαιολογητικά και την αίτηση όχι μόνο ηλεκτρονικά αλλά και σε έντυπη μορφή, μέχρι τις 5 Αυγούστου στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Κυδωνίας 29.

Τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από επιτροπή και θα ανακοινωθούν προσωρινά αποτελέσματα στις 22 Αυγούστου. 

Επι των προσωρινών αποτελεσμάτων οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις μέχρι τις 25 Αυγούστου ενώ τα τελικά αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα αναρτηθούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook