\”Μετανιωμένος\” για την πρόσληψη του πρώην εκδότη της \”News of the World\” δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό μετά το ξέσπασμα του \”Μέρντοχ-γκέιτ\”. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, τον οποίο μετά τη μιντιακή αυτοκρατορία \”News Corp\” απειλεί να καταβροχθίσει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, συντόμευσε την περιοδεία του στην Αφρική για να δώσει εκτάκτως εξηγήσεις ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει το ethnos.

Για \”καταστροφικά λανθασμένη κρίση\” κατηγόρησε τον Κάμερον ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, κάνοντας μάλιστα λόγο για \”σκόπιμη προσπάθεια απόκρυψης των γεγονότων\”. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι μετάνιωσε για την πρόσληψη του Αντι Κόλσον ως εκπροσώπου Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν θα τον προσλάμβανε αν γνώριζε ότι η εφημερίδα του έκανε υποκλοπές.

\”Εάν αποδειχθεί ότι μου είπαν ψέματα, τότε θα έχει έρθει η στιγμή για μια σοβαρή απολογία και σε αυτή την περίπτωση σας λέω ότι θα σταθώ στο ύψος μου\”, τόνισε ο Κάμερον, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Κόλσον είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ακόμη υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν δωροδόκησε ποτέ δημοσιογράφους που συνελήφθησαν για το σκάνδαλο και έσπευσε να υποστηρίξει τους συνεργάτες του.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε δώσει το \”πράσινο φως\” για την απόκτηση του 61% του BskyB από τη \”News Corp\”, δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση εξαίρεσης των πολιτικών από τις αποφάσεις σχετικά με τις μελλοντικές συγχωνεύσεις μέσων ενημέρωσης. Σφυγμομέτρηση της Ipsos MORI έδειξε ότι το 53% των Βρετανών είναι δυσαρεστημένοι με τον Κάμερον (μόλις 38% οι ευχαριστημένοι), ενώ το 63% είναι επικριτικοί ως προς τον τρόπο που κυβερνά τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σωρεία λαθών της Σκότλαντ Γιαρντ στον χειρισμό της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών έδειξε η έρευνα της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πόρισμά της αναφέρει ότι διαπιστώθηκε \”σειρά από λάθη από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, αλλά και σκόπιμες απόπειρες της News International να παρεμποδίσει τις διάφορες έρευνες\”. Τα μέλη της Επιτροπής κατηγόρησαν τον παραιτηθέντα αναπληρωτή επιθεωρητή, Αντι Χέιμαν, για \”σκόπιμη παραπληροφόρηση\” με στόχο την παραπλάνηση της Επιτροπής, ενώ χαρακτήρισαν \”ανεπαρκή\” έκθεση που είχε συντάξει το 2009 ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Τζον Γέιτς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook