«Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο στον εκλογικό νόμο επειδή καταρρέει» δηλώνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Liberal.gr. 

«Όταν ετίθεντο προτάσεις για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα γι’ αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης αποδίδοντας αυτή τη στάση στην αισιοδοξία ότι θα ήταν πρώτο κόμμα. 

«Τώρα το συζητάει [σ.σ. την κατάργηση του μπόνους] γιατί ακριβώς δεν βλέπει προοπτική νίκης στις εκλογές». «Θέλει», προσθέτει «να έχει τη δυνατότητα να κάνει εκλογές και να διαμορφώσει αν είναι εφικτό ένα ευρύτερο συμμαχικό μπλοκ με δυνάμεις της Ένωσης Κεντρώων, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι και πάλι στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, και αν είναι δυνατόν πρωθυπουργός και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας». «Αλλά δεν θα του βγει. Δεν πρόκειται να έχει προοπτική. Είναι σχέδιο επί χάρτου» προσθέτει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατηγορεί το ΚΚΕ για τη στάση του όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, αναφέροντας ότι «ψηφίζοντας το άρθρο 4 για την κατάργηση του μπόνους, στην ουσία ψηφίζει τον εκλογικό νόμο και βοηθά την κυβέρνηση, παρότι διατηρείται το όριο του 3%, ή κάτι ανάλογο, το οποίο όριο αποσκοπεί στο να περιορίσει δυνάμεις μικρότερες, κυρίως της Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Β των Βαρουφάκη – Γκαλμπρέιθ για το Grexit, αναφέρει σκωπτικά πως «εδώ δεν υπήρχε σχέδιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είχαμε ένα ξεχείλωμα των διαπραγματεύσεων το οποίο είχε πάρα πολύ δυσμενείς και αρνητικές παρενέργειες για τη χώρα». 

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι θιασώτης του ευρώ. Είναι προσηλωμένος στο ευρώ. Έκανε εκστρατεία από την Ελλάδα, αφού την “έσωσε” από το Grexit, να σώσει και τη Βρετανία από το Brexit. Είχε παρουσία έντονη στη Βρετανία […] Ο Γιάνης Βαρουφάκης το τελευταίο πράγμα που μπορούσε να διανοηθεί είναι να κάνει ένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» παρατηρεί ο γραμματέας της ΛΑΕ. «Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit» υποστηρίζει

Στη συνέντευξή του ο κ. Λαφαζάνης επίσης υπογραμμίζει ότι επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους» και ότι «μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού».

Ο Π. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στη δική του θέση, δηλώνει ότι επέμενε να υπάρχει σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις. «Έλεγα συνεχώς ότι αυτή η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ισοδυναμεί με ένα αδιέξοδο διαπραγματευτικό τουρισμό του οικονομικού επιτελείου και ξεσηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων στις συνεδριάσεις» δηλώνει. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook