Συνεχίζονται οι εργασίες αλλά και οι παράλληλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου. 

Έτσι, σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 21:00  με θέμα «Η τέχνη στα χρόνια της κρίσης» με ομιλήτρια τη διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, κριτικό τέχνης και δημοσιογράφο Μαρία Μαραγκού.

Επίσης, συνεχίζονται μαθήματα γλυπτικής σε πηλό και κατασκευών για παιδιά από εικαστικούς των ΚΔΑΠ, μαθήματα  ψηφιδωτού για μικρούς και μεγάλους από τον ψυχολόγο και ψηφιδογράφο Κώστα Θαλασσινάκη.

Ειδικότερα για τα μαθήματα ψηφιδωτού το θέμα είναι «Τα φυτά στις μινωικές τοιχογραφίες». Λειτουργούν τμήματα για παιδιά και για ενήλικες.

Οι ψηφίδες που δουλεύουν τα παιδιά είναι από χρωματισμένο μακετόχαρτο. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναντήσεων (παιδιά) έχει ως εξής:

⦁    ΤΕΤΑΡΤΗ 20  ΙΟΥΛΙΟΥ 18: 00 – 19: 30

Οι ψηφίδες που δουλεύουν οι ενήλικες είναι από φυσικά μάρμαρα και τεχνομάρμαρα Το πρόγραμμα των συναντήσεων (ενήλικες) συνεχίζεται  ως εξής:

-  ΔΕΥΤΕΡΑ 18  ΙΟΥΛΙΟΥ 18: 30 – 20: 30

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημαντική για τη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου είναι η συμβολή των τοπικών συμβουλίων και των πολιτιστικών συλλόγων Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων και Σίβας.