Σε συναγερμό τέθηκαν πριν λίγο οι γαλλικές αρχές μετά την πληροφορία για όχημα που έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημαρχία και αυτόπτες υπάρχουν αρκετοι νεκροί και τραυματίες.  

Το φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το σόου πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μετέδωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν πως υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί και 100 τραυματίες ενώ σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί.

 

Οι αρχές κάνουν λόγο περί επίθεσης και απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, όπως διαπίστωσε ένας δεύτερος δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε στο Twitter ότι το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στην πόλη «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους». Στην επίθεση η οποία διαπράχθηκε στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια εξαιρετικά τουριστική περιοχή της Νίκαιας, «ο οδηγός ενός φορτηγού φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους. Μείνετε προς το παρόν στα σπίτια σας», έγραψε ο Εστροζί. 

Βίντεο κατέγραψαν τον πανικό που επικράτησε στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν με εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι: 

 

Πηγή: www.lifo.gr