Ο προπονητής Γιώργος Παράσχος, ο Αργεντινός μέσος Χουάν Μουνάφο Όρτα και ο Χανιώτης γκολκίπερ Αντώνης Κοκκαλάς έκαναν δηλώσεις κατά την αναχώρηση του Πλατανιά για το Πράβετς.

Ο έμπειρος προπονητής ανέφερε:  «Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας θα γίνει στο Πράβετς με πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια. Ειδικότερα φέτος θα δώσουμε τέσσερα παιχνίδια τα οποία είναι με τρεις ομάδες Α’ Εθνικής και μία ομάδα, τη Χάποελ, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β’ Εθνική στο Ισραήλ. Το ευχάριστο για μένα είναι ότι μέχρι τώρα, 15 μέρες που δουλεύουμε με τα παιδιά, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όλοι τους ανταποκρίνονται πλήρως στο βαρύ πρόγραμμα που υπάρχει και το κυριότερο είναι ότι κλείσαμε και τον επιθετικό ο οποίος ήρθε άμεσα και τον έχουμε πλέον κοντά μας και αν θέλουμε να πούμε ότι έχουμε μια έλλειψη αυτή τη στιγμή, είναι αυτή του αριστερού οπισθοφύλακα όπου κοιτάμε να μπορέσουμε να βρούμε, ακόμα και στη Βουλγαρία που θα είμαστε, αυτόν τον παίκτη. Αν προκύψει κάτι ιδιαίτερο μπορεί να την κάνουμε (αυτή τη μεταγραφή) αλλιώς θα περιμένουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ακόμα και τον Αύγουστο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς θα καλύψουμε αυτή τη θέση».

Για το αν ο αριστερός μπακ που θα αποκτηθεί θα χρησιμοποιηθεί και στο κέντρο της άμυνας: «Δεν μπορούμε να βρούμε, δυστυχώς. Μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε έναν τέτοιο παίκτη για ν’ ανταποκριθεί και στις δυο θέσεις όπως π.χ. ήταν ο Σελίν, που μπορούσε να παίξει και μπακ εκτός από στόπερ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να βρούμε αυτόν τον παίκτη».

Για τον νεαρό γκολκίπερ Λαμπίρη: «Τον δοκιμάζαμε πριν τελειώσει ακόμα το πρωτάθλημα, δηλαδή τον είχαμε εδώ και δυο μήνες, τον αξιολογήσαμε και υπέγραψε. Μέχρι στιγμής έχει δείξει πάρα πολύ καλά δείγματα και ο χαρακτήρας του είναι πάρα πολύ καλός. Προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, από το Νομό Κοζάνης και το μέλλον γι’ αυτό το παιδί είναι μπροστά του».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας του: «Ναι, είμαι ικανοποιημένος. Το καλό είναι ότι δεν χάλασε ο βασικός μας κορμός και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερες επιθετικές λύσεις και κατά τη γνώμη μου θα γίνουμε πολύ πιο πιεστικοί απ’ ό,τι ήμασταν στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Δηλαδή, θα μπορούμε να τρέξουμε, να πιέσουμε περισσότερο τον αντίπαλο γιατί αυτοί οι επιθετικοί που έχουμε, νομίζω ότι μπορούν ν’ ανταποκριθούν και σε αυτά τα στοιχεία. Δεν θ’ αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είχαμε δουλέψει (πέρσι) πάνω σε δυο συστήματα και σε κάποια, πολύ λίγα παιχνίδια αλλάξαμε κι ένα τρίτο και νομίζω ότι πάλι κι εκεί θα στηριχθούμε και θα δουλέψουμε».

Από την πλευρά του ο Μουνάφο υποστήριξε τα εξής: «Εχουμε αρχίσει να δουλεύουμε εδώ και δύο εβδομάδες. Πάμε πολύ καλά. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σημαντικό ότι έχει από πέρσι αρκετούς παίκτες που συνεχίζουν να παίζουν μαζί. Είναι καλό γιατί ξέρουμε ο ένας τον άλλο, γνωρίζουμε τον προπονητή και μας περιμένουν δύο πολύ σημαντικές εβδομάδες. Θα είμαστε στο εξωτερικό, μακριά από τις οικογένειές μας και την πόλη μας και το σημαντικό είναι να βάλουμε όλο το μυαλό μας σε κάθε προπόνηση και στα φιλικά για να ετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα. Οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές γιατί η φυσική κατάσταση που θ’ αποκτήσουμε θα μας κρατήσει όλη τη χρονιά».

Για το αν ο Πλατανιάς μπορεί να έχει καλύτερη πορεία από την περσινή: «Σίγουρα. Πάντα πρέπει να κοιτάς παραπάνω. Πέρσι κάναμε έναν β’ γύρο πάρα πολύ καλό που μας πήγε ψηλά. Σίγουρα φέτος πρέπει  να ξεκινήσουμε καλύτερα από πέρσι και αφού ξεκινήσουμε καλά, μετά θα κοιτάξουμε παραπάνω».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος ξεκινάει φέτος προετοιμασία με τον Πλατανιά: «Η προετοιμασία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πέρσι την έχασα γι’ αυτό κι έλειψα από τα πρώτα παιχνίδια αλλά τώρα θα είναι καλύτερα για μένα εν όψει της νέας χρονιάς».

Τέλος, ο Κοκκαλάς επισήμανε τα εξής: «Κάθε χρονιά επιδιώκουμε το κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό το λόγο ανεβαίνουμε και στη Βουλγαρία, για να τα δώσουμε όλα, να δουλέψουμε πολύ πιο σκληρά απ’ ό,τι δουλεύουμε στα Χανιά, σε καλύτερες συνθήκες έτσι ώστε τη χρονιά που ξεκινά να είμαστε ακόμα καλύτεροι από την προηγούμενη. Η ομάδα έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό και πιστεύω ότι η χρονιά που θα ‘ρθει θα είναι ακόμη καλύτερη».

Για το γεγονός ότι θα συναγωνιστεί τον Σωτηρίου για τη θέση του βασικού και για το αν πιστεύει ότι μπορεί να παίξει σε περισσότερα ματς φέτος: «Εμείς ανεβαίνουμε πάνω για να δουλέψουμε. Τώρα, αν ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να παίξω εγώ ή ο Δημήτρης είναι δική του απόφαση. Ανάμεσα στους τερματοφύλακες υπάρχει ένας υγιής συναγωνισμός ο οποίος φαίνεται στις προπονήσεις και στους αγώνες. Δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού. Δουλεύουμε για να είμαστε καλύτεροι ο ένας από τον άλλο και όποιος είναι καλύτερος παίζει»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook