Το Google DeepMind αρχίζει εντατικά μαθήματα οφθαλμολογίας για να κατανοήσει η τεχνητή νοημοσύνη τις ασθένειες του ματιού. 

Με τη χρήση ενός εκατομμυρίου απεικονίσεων ματιών ανώνυμων ασθενών από το Οφθαλμολογικό νοσοκομείο Moorfield που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, η τεχνητή νοημοσύνη του Google DeepMind φιλοδοξεί να εμβαθύνει τις γνώσεις της για μια σειρά από ασθένειες που σχετίζονται με το ανθρώπινο μάτι, όπως είναι η απώλεια της όρασης λόγω διαβήτη.

Η χρήση των δεδομένων αυτών από την Google έχει εγείρει σοβαρές αντιδράσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, αλλά η εταιρεία και τα νοσοκομεία τονίζουν ότι μπορούν να κάνουν χρήση των δεδομένων αυτών, αφού διατηρείται η ανωνυμία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης στην έρευνα, θα οδηγήσει σε πολλές ενδιαφέρουσες εξελίξεις τις οποίες δεν μπορεί να προβλέψει κανείς.

Το Google DeepMind έχει υπογράψει ένα σύμφωνο ερευνητικής συνεργασίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής έχει ήδη παρουσιαστεί μία εφαρμογή που βοηθούσε στη θεραπεία τραυματισμών στους νεφρούς. H συνεργασία αυτή αναμένεται να προχωρήσει περαιτέρω και το Google DeepMind θα αποκτήσει ποικίλες ιατρικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην ιατρική έρευνα.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook