Τελευταία ενημέρωση 14:05

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και συνέλαβε και τους οκτώ πραξικοπηματίες

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως σηκώθηκαν F-16 μόλις μπήκε στο ελληνικό FIR.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 8 άτομα και επτά είναι ένστολοι στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για πραξικοπηματίες που ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία και ζήτησαν να πάνε στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ελικόπτερο Black Hawk και έφτασε στη χώρα χωρίς σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45 το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Ελληνική Αστυνομία.

Νέες πληροφορίες λένε ότι οι πραξικοπηματίες ζήτησαν άσυλο αμέσως μόλις προσγειώθηκαν. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και σύμφωνα με το Mega συνέλαβε και τους οκτώ πραξικοπηματίες.

Την παράδοσή τους ζητούν οι Τούρκοι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε την επιστροφή στην Τουρκία των 8 στρατιωτικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook