Συγγενείς, φίλοι των θυμάτων αλλά και πολίτες που δεν γνώριζαν προσωπικά τους 84 νεκρούς της επίθεσης στη Νίκαια κατακλύζουν την Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, κοντά στην περιοχή που εκτυλίχθηκε το μακελειό χθες το βράδυ, για να αποθέσουν λουλούδια, να αφήσουν σημειώματα συμπαράστασης και λύπης και να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν ή τραυματίστηκαν, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 22χρονος Σαμίρ κάθεται στο πεζοδρόμιο, κρατάει στο χέρι του ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. «Βρισκόμουν εκεί χθες το βράδυ, επρόκειτο να συναντηθώ με τους φίλους μου, όλη τη νύχτα τους έψαχνα και έμαθα ότι ένας εξ αυτών, ο Άχμεντ, είναι νεκρός».

«Με έχει καταβάλει ο πανικός. Δεν έχω το κουράγιο να κάνω ούτε ένα βήμα παραπέρα» είπε ο νεαρός, με την φωνή του να διακόπτεται από τους λυγμούς.

Δύο νέες κοπέλες περπατούν κρατώντας η μία το χέρι της άλλης. Θέλουν να αφήσουν το δικό τους μπουκέτο στο οδόστρωμα. Η Μπέκι είναι από τη Σκωτία, η Αλίσα από την Φινλανδία, έχουν αρραβωνιαστεί και επισκέφθηκαν τη Νίκαια για διακοπές.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ, έχουμε την εντύπωση ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, καμία περιοχή δεν είναι προστατευμένη μπροστά σε αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως» είπε η Μπέκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook