Το βαθύ συναίσθημα που πλημμυρίζει την ξεχωριστή τέχνη του ανδαλουσιανού φλαμένγκο  θα μεταφέρουν  Ισπανοί καλλιτέχνες σήμερα Κυριακή στο κοινό που θα βρεθεί στη Μυρτιά, τελευταία μέρα του πρώτου εξαήμερου Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας…Ισπανία» το οποίο διοργάνωσε το Μουσείο Καζαντζάκη. 

Στις 9.30μ.μ. η πλατεία του Μουσείου θα πλημμυρίσει ισπανική μουσική και χορό με τίτλο «Miradas Flamencas» από την «Compañía Flamenca de El Nano» με τους: Mercedes Cortes-τραγούδι, Jordi Flores-κιθάρα, Monica Hidalgo-χορό και Francisco Mesa «El Nano»-χορό. Η παράσταση αποτελείται από διαφορετικά στυλ φλαμένγκο, όπου αντιπροσωπεύονται οι τρεις πιο σημαντικοί πυλώνες του: Κιθάρα, τραγούδι και χορός.

Ωστόσο, από τις 6 το απόγευμα, οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να παίξουν παραδοσιακά ισπανικά παιχνίδια στο προαύλιο του Ι. Ν. Αφέντη Χριστού ενώ  στο προαύλιο του  Ι. Ν.Ευαγγελίστριας – Γειτονιά «Ελ Γκρέκο» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήριο κεραμικής «Ταύρος από πηλό» με την κεραμίστρια Εύα Ζερβάκη.

Προσοχή! Στις 6.30μ.μ. ισπανικές μυρωδιές θα πλημμυρίσουν τη Μυρτιά! Όσοι βρεθούν στο Φεστιβάλ, στην οδό Καζαντζάκη,  θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν γαστρονομικά στην Ιβηρική χερσόνησο με τη βοήθεια του  Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής και να γευτούν την παραδοσιακή ισπανική παέγια!

Στις 7μ.μ. στο  Πάρκο Ανεμογιάννη –Γειτονιά «Ισπανική ψυχή» η Εταιρία Θεάτρου «Λάμπα» θα παρουσιάσει το πρωτότυποπαιδικό θέατρο «Δον Κιχώτες». Συντελεστές: Γλύκα Στόιου: διασκευή-σκηνοθεσία, Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου: ηθοποιοί.

21.00-21.30 Πάρκο Ανεμογιάννη −Γειτονιά «Ισπανική ψυχή»

θα παρουσιαστεί το Χορόδραμα «Πάθος και τίποτα» βασισμένο στη λατρεία του ταύρου στην ισπανική κουλτούρα με τους: Ευρυδίκη Δημητριάδη (ματαντόρ), Σάκη Δημόπουλο (ταύρο), Πέτρο Μαυροματίδη (αφηγητή, σκηνοθέτη).

Στην διάρκεια του Φεστιβάλ, λειτουργούν: Θεματική έκθεση εντός του Μουσείου «Το ταξίδι, η αναζήτηση, οι ανταποκρίσεις» με πρωτότυπο υλικό που ενέπνευσε τον Καζαντζάκη στο έργο του «Ταξιδεύοντας.Ισπανία» και υπαίθρια έκθεση στις γειτονιές της Μυρτιάς «Φιλόσοφοι/Τοπίο/Ισπανική ψυχή/Εμφύλιος/Ελ Γκρέκο». 

Ξεχωριστή συναυλία

Μάγεψε και ταξίδεψε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ η συναυλία «Λόρκα ο Αποστολικός» υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λεοντή που δόθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία του Μουσείου Καζαντζάκη. Το κοινό που γέμισε την πλατεία καταχειροκρότησε όρθιο τους συντελεστές της εκδήλωσης στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν μελοποιημένα τραγούδια του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας και πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις. 
Δωρεάν μεταφορά από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, από τον Υπεραστικό Σταθμό στο Λιμάνι Ηρακλείου προς το Μουσείο καθημερινά 7μ.μ. και 8μ.μ. Επιστροφή με τη λήξη των εκδηλώσεων.  
Πληροφορίες στο 2810 741689, στο info@kazantzaki.gr, http://www.kazantzaki.gr/, www.kazantzakistraveling.gr, facebook.com/kazantzakis.traveling

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook