Το ζήτημα της ολοκλήρωσης και παράδοσης των Εργατικών Κατοικιών Σητείας θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Πλακιωτάκης.

Ο λασιθιώτης βουλευτής, αναφέρει στην επιστολή του

Κύριε Υπουργέ,

Στον αέρα παραμένει η ολοκλήρωση του Οικισμού των Εργατικών Κατοικιών ΣΗΤΕΙΑ ΙΙΙ, καθώς και η παράδοση τους στους δικαιούχους. Παρά την ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι πολλοί από τους δικαιούχους αντιμετωπίζουν μέχρι και πρόβλημα επιβίωσης, δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική εξέλιξη.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως κατορθώσατε να παραλάβετε ένα έργο το όποιο είχε ολοκληρωθεί κατά 90%, και είκοσι (20) μήνες μετά όχι μόνο να μην το έχετε παραδώσει, αλλά να μην είστε καν σε θέση να δώσετε μια σαφή απάντηση για το πότε θα παραδοθεί στις οικογένειες, οι οποίες ταλαιπωρούνται από την αδυναμία σας να πράξετε το αυτονόητο.

Συνεχώς νέα προβλήματα παρουσιάζονται αφήνοντας την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια των δικαιούχων. Άλλωστε σε πρόσφατη επίσκεψή μου, διαπίστωσα ότι ο ρυθμός των εργασιών είναι τόσο αργός, ώστε να είναι αμφισβητήσιμη η έγκαιρη παράδοσή τους με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα.

Πάντως μετά από ενημέρωσή σας, πληροφορηθήκαμε ότι έχει επέλθει συμβιβασμός μεταξύ της οικογένειας Στεφανίδη και του ΟΕΚ και πως μέχρι tην 4η Ιουλίου θα είχε καταβληθεί το ποσό, κάτι που ωστόσο ουδέποτε συνέβη. Μάλιστα είναι έγγραφη η σχετική διαβεβαίωση της Προέδρου του ΔΣ του ΟΕΚ (17-6-2011), την οποία ακόμη αναμένουμε να υλοποιηθεί.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται –για μια ακόμη φορά- ο κ Υπουργός:

- Αφού η πληρωμή του ποσού είναι πλήρως εξασφαλισμένη και μάλιστα με άμεσο τρόπο, εφόσον πρόκειται –σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΕΚ- για εκτέλεση δικαστικής απόφασης, πότε επιτέλους πρόκειται να καταβληθεί;

- Τι συμβαίνει με τον επιβλέποντα μηχανικό ο όποιος είναι απαραίτητος για την εκτέλεση του έργου; Αληθεύει ότι χρησιμοποιείτε τη μοναδική υπάλληλο του ΟΕΚ στη Σητεία η οποία προφανώς δεν μπορεί να είναι απόλυτα συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, αφού διεκπεραιώνει και όλες τις υπηρεσίες του γραφείου της πόλης;

- Μετά από είκοσι (20) μήνες τραγικής ολιγωρίας και ανευθυνότητας, μπορείτε να μας πείτε –δίχως μισόλογα- πότε πρόκειται να παραδώσετε τις κατοικίες στους δικαιούχους;