Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη,Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά απο 29 Ιουλίου εως 31 Ιουλίου με αφορμή τα 92 του χρόνια. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα ξεκινήσει απο την πατρική οικεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά με την συμμετοχή της μπάντας της 5ης μεραρχίας Χανίων οπου θα γιορτάσουν τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Συναυλία θα γίνει επίσης στο θέατρο Ανατολικής τάφρου στις 30 Ιουλίου με αφιέρωμα στις δημιουργίες των δυο αδερφών Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη ενω την ημέρα λήξης των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμαρχος Χανιων ανέφερε οτι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μια προσωπικότητα διεθνούς φήμης και κάλεσε όλους τους δημότες να παραστούν στο τριήμερο των εκδηλώσεων προς τιμήν του.

Στην σπουδαιότητα του μεγάλου αυτού μουσικοσυνθέτη αναφέρθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Β.Περράκη. 

“Για εμάς είναι γεγονός,είναι σταθερή αναφορά στις εκδηλώσεις μας,γιατι με αυτό τον τρόπου αναδεικνύομε τις μεγάλες αξίες του πολιτισμού μας”

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του παγκρήτιου Συλλόγου Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Αγοραστάκης, τόνισε οτι επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων είναι η σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τον αδερφό του Γιάννη.

“Ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την ζωή των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.”

Αναφορά έκανε επίσης ο κ.Αγοραστάκης στις προσπάθειες που γίνονται να κατασκευαστεί ενα ψηφιακό μουσείο στην περιοχή αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, σε συνεργασία με το πολυτεχνείο Κρήτης.

Στις εκδηλώσεις, επεσήμανε ο κ. Αγοραστάκης, περιλαμβάνεται και η  διοργάνωση μιας «προσωπικής επικοινωνίας» -όλων όσων επιθυμούν- με το Μίκη Θεοδωράκη μέσω γραπτών μηνυμάτων. Η επίδοση και η συλλογή των γραπτών μηνυμάτων θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,  ή παράλληλα, με ηλεκτρονικό τρόπο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου στη διεύθυνση: [email protected].

 Pdf Αρχείο

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016,  20:30, στο πατρικό Θεοδωράκη στο Γαλατάς 

«Γιορτάζουμε τα γενέθλια του Μίκη» με μουσική από την μπάντα της Vης  Μεραρχίας Κρητών και προβολή ντοκιμαντέρ. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, 21:00, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «Όταν ο Μίκης συνάντησε τον Γιάννη». Τα δυο αδέρφια δημιουργούν… Συναυλία με έργα του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη.

Ερμηνεία Τραγουδιών : Ερωφίλη, Κώστας Θωμαΐδης, Ελισάβετ Βερούλη

Πιάνο – Ενορχηστρώσεις  : Γιώργος Σαλτάρης

Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, 21:00, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Συναυλία με τον  Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη. Θα παρουσιαστεί το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή.

Είσοδος 10 ΕΥΡΩ. Τα Έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ>>

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook