Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου για το 2017, καθώς και η Β΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2015-2019 συζητήθηκε χθες, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, οι πρόεδροι των έξι Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και δημότες.

Τις εισηγήσεις τόσο για το προσχέδιο του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος 2017, όσο και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 επιμελήθηκαν στελέχη των Τμημάτων προϋπολογισμού και Προγραμματισμού και Οργάνωσης. Στο πλαίσιο των εισηγήσεων παρουσιαστήκαν γενικά συγκεντρωτικά στοιχεία και υπογραμμίστηκαν οι  ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Πέτρος Ινιωτάκης, τόνισαν την ουσιαστική συμμετοχή  φορέων και δημοτών, αλλά και των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στην δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Όπως επισημάνθηκε, τα αποτελέσματα της δημόσιας αυτής διαβούλευσης (διορθώσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις) ενσωματώθηκαν στα τεύχη της Α΄& Β΄ Φάσης, οι δε προτάσεις ελήφθησαν υπόψη κατά την κατάρτιση του πενταετή οικονομικού προγραμματισμού 2015-2019 του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook