Μια απόσταση τουλάχιστον 400 μέτρων καλύπτουν οι όγκοι των απορριμμάτων που βρίσκονται κατά μήκος της βοηθητικής οδού της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως στο ύψος του Ανθόπυργου, με τους κατοίκους να έχουν πια αγανακτήσει από την αφόρητη μυρωδιά που κάθε μέρα είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν, καθώς τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί από το σημείο εδώ και αρκετό καιρό.

Την κατάσταση δυσχεραίνει τελευταία και το γεγονός πως τα σκουπίδια έχουν αποκλείσει τον δρόμο με αποτέλεσμα διερχόμενα οχήματα να περνούν πάνω από αυτά και να τα μεταφέρουν ενώ πρόσφατα άγνωστοι πέταξαν στο σημείο νεκρό ζώο κάτι που έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των κατοίκων που στην κυριολεξία βιώνουν αυτό τον εφιάλτη.

Τα σκουπίδια στην βοηθητική οδό ξεκινούν από το ύψος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων «Scoda» στον Πύργο και διανύουν μια απόσταση τουλάχιστο 400 μέτρων προς το Λαμπέτι, καταλήγοντας στην είσοδο του Ανθόπυργου με τις εικόνες που βλέπουν καθημερινά όσοι έχουν την ατυχία να περάσουν από το σημείο να είναι τραγικές.

Οι κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο, να μαζευτούν όσο το δυνατόν συντομότερο τα σκουπίδια που πλέον έχουν σχηματίσει μια ολόκληρη σειρά δεκάδων μέτρων κατά μήκος του παράδρομου της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως.

Στην συνοικία δίπλα από τον Ανθόπυργο – και στον παράδρομο μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Λαμπετίου – οι κάτοικοι που μένουν εκεί, δήλωσαν πως δεν αντέχουν άλλο με τα σκουπίδια στις πόρτες τους, ενώ κατήγγειλαν την στάση της υπηρεσίας Καθαριότητας, που μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους, δεν έχει μαζευτεί ούτε μέρος των απορριμμάτων που έχουν σωρευθεί στο σημείο.

Τα σκουπίδια παραμένουν για τουλάχιστο δύο χρόνια κατά μήκος του δρόμου, ένα σημείο που είναι εμφανές και από την Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως από την οποία καθημερινά περνούν δεκάδες τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία.

Η απαράδεκτη αυτή εικόνα, προκαλεί την δυσχέρεια όχι μόνο των κατοίκων που χρησιμοποιούν την οδό σε καθημερινή βάση αλλά και των επαγγελματιών που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους κατά μήκος της οδού. Εκτός όμως από τα παραπάνω, αρκετά σοβαρό είναι και το γεγονός πως πολύ συχνά στα σκουπίδια ξεσπούν πυρκαγιές κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας διαβεβαιώνει πως θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα στην αποκομιδή των σκουπιδιών από το σημείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook