Με ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του υφιστάμενου αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του, αποτελούν εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο συζήτησης, χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί κάποιο ουσιαστικό έργο.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για να δρομολογηθούν επιτέλους οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Αν και έχουν τεθεί τα θέματα τόσο από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης όσο και από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης,  η Κυβέρνηση κωφεύει, αφού καμία ενέργεια δεν γίνεται στην κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας , δίνει τη σχετική άδεια, έστω υπό προϋποθέσεις για να αξιοποιηθούν (επέκταση πίστας και άλλες εγκαταστάσεις του αερολιμένα Ηρακλείου) τα περίπου 40 στρέμματα της πρώην 126 Σ.Μ.

Ωστόσο, αναπάντητο και σε αναμονή βρίσκεται το ερώτημα-αίτημα του Δήμου Ηρακλείου  για παραχώρηση έκτασης που έχει ζητηθεί από τη ΣΕΑΠ, όπως επίσης και η παραχώρηση του παλιού, εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένου και συνακόλουθα αναξιοποίητου στρατοπέδου «Μπετεινάκη» που βρίσκεται στον Καρτερό Ηρακλείου.

Επειδή ο αερολιμένας Ηρακλείου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση και χρήζει άμεσα υποστηρικτικών έργων και

επειδή πρέπει να γίνει μια λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του «Ν. Καζαντζάκης» μέχρι να γίνει το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία υποστηρικτικά έργα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» Ηρακλείου Κρήτης;
Τι ενέργειες έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν για την παραχώρηση των απαραίτητων χώρων της ΣΕΑΠ αλλά και της πρώην 126 Σ.Μ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook