Με επιτυχία συνοδεύτηκε ακόμα μία παρουσία του Τάλω ΑΝΕΚ LINES στο πανελλήνιο πρωτάθλημα MTB (ποδηλασίας βουνού), που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο.

Ο ποδηλατικός σύλλογος των Χανίων είχε την πολυπληθέστερη αποστολή, αποτελούμενη από 22 αθλητές, ενώ κατέκτησε συνολικά 2 χρυσά και 2 χάλκινα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Λαβδάκης στους έφηβους και η Σοφία Λιοδάκη στις κορασίδες.

Επιτυχημένη παρουσία είχε και ο Α.Ο. Κύδων, με τον Μανόλη Ορφανουδάκη να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Παίδων. 8ος ήταν ο Γιάννης Αγγελάκης, 28ος ο Στράτος Γιαννίκος, ενώ ο Γιώργος Αγγελιουδάκης στους έφηβους εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω βλάβης στο ποδήλατό του. Στις κορασίδες την 8η θέση πήρε η Εμμανουέλα Σταυρακάκη.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Τάλω:

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για ακόμη μία χρονιά ο Τάλως ANEK LINES κατακτώντας συνολικά 2 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια, έχοντας παράλληλα με διαφορά την πολυπληθέστερη αποστολή αποτελούμενη από 22 αθλητές!

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ (ποδηλασίας βουνού) που έλαβε χώρα στην Ναύπακτο, ξεκίνησε την Παρασκευή 15/7/16 με το αγώνισμα της ομαδικής σκυταλοδρομίας (team relay). Ο Τάλως ANEK LINES εκπροσωπήθηκε από τον Μαυριγιαννάκη Βασίλη στην κατηγορία των παίδων, τον Λαβδάκη Παναγιώτη στην κατηγορία εφήβων, την Κωνσταντίνα Συντζανάκη στις γυναίκες και τον Κορτσιδάκη Μιχάλη στους Άντρες.

Μετά από σκληρές μάχες και πολλές ανατροπές στις πρώτες θέσεις, οι παραπάνω αθλητές κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με διαφορά 17” από την 2η ομάδα και 37” από την πρώτη!

Η αγωνιστική δράση συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου 16/7/16 με τις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και εφήβων-γυναικών.

Στις κορασίδες η Λιοδάκη Σοφία έβγαλε τον καλύτερο της εαυτό, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και την φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδος 2016 παρόλο που είναι η πρώτη της χρονιά στην κατηγορία! Στην ίδια κατηγορία η Σταυγιαννουδάκη Χρυσή βρέθηκε στην 4η θέση, η Φραγκιουδάκη Ουρανία στην 5η, η Κουρμούλη Ειρήνη στην 6η, η Σπανού Έλενα-Λυδία στην 7η και η Κουτσαυτάκη Έυη στην 13η.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις συνολικά 16 κοπέλες που αγωνίστηκαν, οι 6 ήταν από τον Τάλω!

Στην κατηγορία των παίδων, την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μαυριγιαννάκης Βασίλης με την 4η θέση και ακολούθησαν οι Λιβανός Κωνσταντίνος, Μαλαξιανάκης Άγγελος και Βρούτσης  Εμμανουήλ στις θέσεις 20, 32 και 35 αντίστοιχα.

Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση και απόδοση, ο Λαβδάκης Παναγιώτης κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει στην πρωτοπορία του αγώνα και να κρατηθεί εκεί μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας επάξια το χρυσό μετάλλιο και την φανέλα του πρωταθλητή. Ακολούθησε ο Μαρονικολάκης Βασίλης στην στην 19η θέση, ο Μπολάκης Βαγγέλης στην 20η και ο Βλαχάκης Κωνσταντίνος στην 22η.

Στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη κατάφερε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες τις διαδρομής και να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την πολύ δύσκολη κατηγορία αντρών. Την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Κορτσιδάκης Μιχάλης τερματίζοντας στην 7η θέση. Στην 17η θέση βρέθηκε ο Ροβάκης Δημήτρης, ο Ορφανουδάκης Κωνσταντίνος στην 19η, στην 21η ο Μπαλλής Χρήστος, στην 31η ο Κουπατσιάρης Αλέξανδρος-Αριστοτέλης, στην 35η ο Φραγκιουδάκης Γιάννης και στην 44η ο Χαϊδεμενάκης Χαράλαμπος.

Τα αποτελέσματα:

Παίδες-Κορασίδες

Εφήβων-Γυναικών

Ανδρών

Αγώνας Κατάβασης (DH)

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 17/7/16, οι αθλητές του Τάλου ξεκίνησαν οδικώς πολύ νωρίς το πρωί για να συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατάβασης στην Τρίπολη.

Σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα και απαιτητική διαδρομή και χωρίς ανάλογη προπόνηση και προετοιμασία, όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Το αποτέλεσμα ήταν ο Χαϊδεμενάκης Χαράλαμπος να βρεθεί στην 4η θέση παρά την πτώση του στον τελικό, ο Φραγκιουδάκης Γιάννης στην 13η, ο Καναρίδης Ιορδάνης στην 15η, ο Ορφανουδάκης Κώστας στην 17η, στην 20η ο Βλαχάκης Κωσταντίνος, στην 22η ο Κορτσιδάκης Μιχάλης, στην 24η Κουπατσιάρης Αλέξανδρος-Αριστοτέλης, ενώ ο Μαρονικολάκης Βασίλης δυστυχώς εγκατέλειψε μετά από 3 σκασμένα λάστιχα!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook