Η επιλογή του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Μαλέντσενκο να πραγματοποιήσει στη Κρήτη το πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας του μετά από 6μηνη παραμονή στον διεθνή διαστημικό σταθμό, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το νησί μας αποτελεί ένα κορυφαίο διεθνή προορισμό. Αυτό ανέφερε σήμερα στη Γεωργιούπολη Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στο καλωσόρισμα της Περιφέρειας στο Ρώσο κοσμοναύτη Γιούρι Μαλέντσενκο.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο «Άνεμος» όπου ο 54χρονος Ρώσος κοσμοναύτης ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας του μετά την πολύμηνη παραμονή του στο διάστημα καθώς «πάτησε το πόδι του» στη γη μόλις στις 18 Ιουνίου. Ο ίδιος έχει κάνει 6 πτήσεις παραμένοντας συνολικά 826 ημέρες στο διάστημα. Ο κοσμοναύτης υποβάλλεται στο πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας του στο νησί μας παρουσία του γιατρού του αλλά και του γυμναστή του. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφερόμενος στο μήνυμα-καλοσώρισμα του Περιφερειάρχη δήλωσε: «Η επίσκεψη, η διαμονή του Ρώσου κοσμοναύτη στο νησί μας είναι σημαντικό γεγονός που προσφέρει μεγάλη προβολή της Κρήτης, της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο και ειδικά στη Ρωσία, στην Ανατολική Ευρώπη» ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό για την άριστη συνεργασία στην οργάνωση της επίσκεψης του Ρώσου κοσμοναύτη. Μάλιστα ο Θανάσης Αυγερινός που υποστηρίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα, ανέφερε, ότι βρίσκεται σε μια καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τους τοπικούς φορείς ώστε να εδραιωθεί αυτό το πρόγραμμα με δυο αποστολές κοσμοναυτών το χρόνο. 

Από την πλευρά του ο Γιούρι Μαλέντσενκο μίλησε με θερμά λόγια για την παραμονή του στη περιοχή των Χανίων, για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε διάφορα αξιοθέατα, και Ορθόδοξα προσκυνήματα ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί και την Ανατολική Κρήτη. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η Κρήτη είναι ένα υπέροχο νησί το ξεχωρίζουμε από το διάστημα, το παρατηρούμε και τώρα νιώθω ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα σε αυτό. Η Κρήτη έχει όλα τα πλεονεκτήματα για την αποκατάσταση κοσμοναυτών, spa, σύγχρονες υποδομές στα ξενοδοχεία, πολύ καλό φυσικό περιβάλλον, ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες». Μάλιστα παράλληλα στα πλεονεκτήματα του νησιού μας ανέφερε την υγιεινή Κρητική διατροφή λέγοντας ότι τον εντυπωσιάζει το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα νόστιμα λαχανικά αλλά και τα ποικίλα Κρητικά εδέσματα. Στο τέλος ο Ρώσος κοσμοναύτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κρήτης στην υποδοχή κοσμοναυτών και αντάλλαξε ενθυμήματα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook