Τελευταία ενημέρωση 11:45

Λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα. Ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Μαραγκάκης, και άλλοι πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν σε πύρινο μέτωπο, ωστόσο χάρη στην εμπειρία και την ψυχραιμία τους κατάφεραν να σωθούν.

Επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν για δέυτερη μέρα μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Σελακάνου και έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα δάσους.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες καθώς εκτός από την μεγάλη έκταση πευκοδάσους, έχουν καεί καλλιέργειες, ζώα, μελλίσια και έχουν γίνει μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, με τις Μάλες να έχουν μείνει χωρίς νερό.

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ωστόσο σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή ενώ οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Στο σημείο επιχειρούν 3 ελικόπτερα(ενα από το Ηράκλειο, ένα του πυροσβεστικού σώματος από την Αθήνα και ένα του στρατού), 3 πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, 1 πεζοπόρο της ΜΑΛ από τον Ταυρωνιίτη, 30 οχήματα, 60 ανδρες, 10 αξιωματικοί, μέλη της ομάδας διάσωσης Αγίου Νικολάου, υδροφόρες από τους δήμους του νομού Λασιθίου και πολλοί εθελοντές.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook