Προειδοποίηση σε κυβέρνηση και Fraport να μην υπογραφεί η πράξη παράδοσης αεροδρομίου εάν πρώτα δεν καταβληθεί το 1 δις 200 εκατομ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία, απηύθυνε σήμερα από το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ παρευρέθηκε σε ενημερωτική συνέλευση των εργαζομένων του Αεροδρομίου στην διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για το νέο οργανόγραμμα της ΥΠΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεβιζόπουλος , το οργανόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από τους δανειστές, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της ¨αποικίας» στην οποία έχει μετατραπεί η χώρα.

Σε ότι αφορά στο θέμα της παράδοσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport, από την νέα πτέρυγα του Αεροδρομίου Χανίων η οποία έχει τεθεί σε μερική λειτουργία, ο κ.Αλεβιζόπουλος είπε :

«Στον σχεδιασμό της Fraport για τα έργα που θα κάνει, συμπεριλαμβάνεται και το νέο κτίριο στο αεροδρόμιο Χανίων το οποίο έχει γίνει με λεφτά του ελληνικού λαού και της Ε.Ε. και ήδη έχει τελεί σε λειτουργία…»

Επίσης  τόνισε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι:

«Η Fraport δεν έχει χρήματα. Ήδη έπρεπε να είχε καταβάλλει το 1.200.000.000 ευρώ. Η κυβέρνηση κάνει το κορόιδο.
Η Fraport δεν μπορεί να λειτουργήσει και τα 14 αεροδρόμια το 2017. Έτσι ζητά ανα τρίμηνο, τετράμηνο να παίρνει από ένα αεροδρόμιο. Το πρώτο είναι της «Μακεδονίας». 

Προειδοποιώ την Fraport, ότι εάν γίνει η πράξη παράδοσης του Αεροδρομίου της Μακεδονίας χωρίς να έχει καταβάλλει το ένα δις 200 εκατομ. ευρώ ως είναι η συμφωνία,  θα ζητήσουμε άμεση ακύρωση με ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, όπου είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο για την μεγάλη απάτη του ΤΑΙΠΕΔ, της Fraport, τους εκβιασμούς και τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Το θέμα με τα ελληνικά αεροδρόμια δεν έχει κλείσει. Τώρα αρχίζει.»

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ τόνισε πως  η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. έχει ήδη παραλάβει τον φάκελλο της Ομοσπονδίας και έκανε λόγο για «άνοιγμα» ποινικών διαδικασιών και για εξελίξεις το επόμενο τρίμηνο στο θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων.

 

Φωτο απο την νέα Ανατολική αίθουσα του Αεροδρομίου Χανίων η οποία έχει τεθεί σε μερική λειτουργία με αποτέλεσμα να έχουν εξαφανιστεί οι “ουρές” των ταξιδιωτών που έβγαιναν εκτός του κτιρίου του Αεροδρομίου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook