Η Πολιτεία Τυμπακίου σε συνεργασία με τους “ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΑ.Γ.Ν.Η”, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, υλοποίησε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 στο Ενιαίο Λύκειο Τυμπακίου, μία σημαντική ενέργεια στήριξης των ευπαθών ομάδων της περιοχής, σε μία περίοδο που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις και προβλήματα σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Η δράση της Πολιτείας Τυμπακίου ήταν μια προσπάθεια από πολλούς για πολλούς, με γνώμονα την αγάπη για το συνάνθρωπο που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, η ομάδα των “ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΑΓΝΗ”, η οποία απαρτιζόταν από 34 άτομα με 17 ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, συμμετείχε στη δράση αυτή προσφέροντας πάνω από 250 δωρεάν εξετάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας Τυμπακίου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλη την ομάδα των εθελοντών “ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΑΓΝΗ” που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Σωματείου και προσέφερε δωρεάν τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε πλήθος συμπολιτών μας. Πρόκειται για μία σημαντική ιατρική ομάδα με πλήρη συναίσθηση της ευαισθησίας του χώρου που υπηρετούν, ενός χώρου που το αγαθό της υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αίσθημα της ανθρωπιάς και της ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο. Ιδιαίτερα, δε, τον Πρόεδρο της Ομάδας κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκη που ανέλαβε τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης του σωματείου με ιδιαίτερη προθυμία και όρεξη.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας Τυμπακίου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίηση της δράσης αυτής προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ευχαριστούμε:

•  Την κα Λίτσα Ψωμαδάκη που ασχολήθηκε με την οργάνωση και συντονισμό  κλεισίματος των ραντεβού.
•  Τον κ. Ιπποκράτη Σκαντζάκη και την κα Στέλλα Λενακάκη για την παραχώρηση υλικών από τα γυμναστήρια τους.
•  Τον Διευθυντή κ. Ζαχαρία Χαλκιαδάκη και την Υποδιευθύντρια του Ενιαίου Λυκείου Τυμπακίου κα Βασιλική Καρακάντζου για την συνεργασία και παραχώρηση των χώρων του σχολείου.
• Το προσωπικό της υπηρεσίας “Βοήθεια Στο Σπίτι” της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου  που έδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για τη δράση αυτή
•  καθώς και τους εθελοντές ιδιώτες ιατρούς της περιοχής:
κ. Κωνσταντίνο Ασκοξυλάκη – Οφθαλμίατρο 
κ. Τίνα Αστρινάκη – Οδοντίατρο
κ. Ιωάννη Μαράκη – Οδοντίατρο
κ. Ιωάννη Μαρκάκη – Οδοντίατρο

Η πρωτοβουλία της Πολιτείας Τυμπακίου είχε κύριο στόχο της να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της πόλης του Τυμπακίου και της ευρύτερης περιοχής από μία σταθερή πολιτική υγείας που θα καλύπτει ιατρικά τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη με τη λειτουργία ενός πολύ καλά οργανωμένου Ιατρικού Κέντρου στελεχωμένου με το απαραίτητο εξειδικευμένο Ιατρικό Δυναμικό. Η αρχή έγινε καθώς το Πολυδύναμο Ιατρείο τέθηκε σε λειτουργία μετά από πολυετή αγώνα της τοπικής κοινωνίας και ελπίζουμε στην πλήρη επάνδρωση, άρτια λειτουργία του και υποστήριξη του από τις αρμόδιες αρχές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook