Στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση η Δήμητρα Γναφάκη έκανε καλό αγώνα και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό των 400μ. εμπόδια, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Εφήβων-Νεανίδων του Μπίντγκοτς.

Παρότι ήταν πέμπτη στη σειρά της στον μεσημεριανό προκριματικό η Χανιώτισσα αθλήτρια του Α.Ο. Κύδων με χρόνο 59.13 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (21/07).

Φωτ. Roger Sedres-image SA

Αναφορικά με την επίδοση της Γναφάκη η ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν τα κορίτσια των χαμηλών εμποδίων στη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπίντγκοζ.

Η Δήμητρα Γναφάκη μπορεί να ήταν πέμπτη στη σειρά της όμως το 59.13 το οποίο σημείωσε της έδωσε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Η αθλήτρια από την Κρήτη έκανε καλό αγώνα κυμάνθηκε στα φετινά επίπεδα και έδειξε χαρακτήρα στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Στον ημιτελικό της Πέμπτης (21/7) η αθλήτρια θα έχει δυσκολότερο έργο, ωστόσο βασικό στόχο να κυνηγήσει το ρεκόρ της - και πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.

Εξίσου καλή εμφάνιση έκανε και η Αννα Κιάφα, που θα μπορούσε να έχει περάσει ακόμη και απευθείας εάν έτρεχε σε κάποια άλλη σειρά. Η νεαρή ήταν έκτη στη σειρά της με 60.26, επίδοση πολύ κοντά στο φετινό της 60.05 και τις έδωσε την 24η θέση στη συνολική κατάταξη. Στην ουσία η Κιάφα είχε τον αμέσως επόμενο χρόνο από τις τέσσερις αθλήτριες που πήραν την πρόκριση με βάση την επίδοση τους.